07 Mayıs 2024
  • Kocaeli4°C
  • İstanbul10°C
  • Ankara6°C
  • Rize11°C

ARINÇ’TAN ÇOK SERT CEVAPLAR

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e sert cevaplar verdi.Çankaya Köşkü’nde yapılan ilk Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından kamera...

Arınç’tan Çok Sert Cevaplar

23 Mart 2015 Pazartesi 18:33

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e sert cevaplar verdi.

Çankaya Köşkü’nde yapılan ilk Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından kameralarına karşısına geçen Bülent Arınç, “Sayın Cumhurbaşkanımızla duygusal polemiklere girecek tıynette bir insan değiliz. Ona nezaketsizlik etmeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızla hukukumuz kardeşlik hukuku, dava hukukudur. Milletini candan seven bir insandır, halkımızın kahramanıdır” diye konuştu.

Açıklamalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmek değil, bilgilendirmek amaçlı olduğunu söyleyen Arınç, “Cumhurbaşkanımızı bazı konularda eksik bilgilendirmişsek kusuru kendimizde ararız” dedi.

Bülent Arınç, bu açıklamalardan Başbakan Davutoğlu’nun haberi olmadığını da ekledi.

MELİH GÖKÇEK’E CEVAP

Arınç, Melih Gökçek’in açıklamalarına ise, “Terbiyesizce bir açıklamadır. Benim görevden alınmamı isteyecek kadara haysiyetli bir insan değildir. Beni istifaya davet etmek senin haddin değil...Gökçek’in kendisine değil ama eşine saygım var. Bülent Arınç, Gökçek bir yerlere yaranmak ve oğlunun vekil adaylığını garantilemek istiyor" dedi.