03 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C
  • Rize14°C

SINIR ÖTESİNE 4 TIR YARDIM

4 TIR yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere Şanlıurfa’dan sınır ötesine gönderildi.’Sınır Ötesine Yardım Kampanyası’ kapsamında toplanan gıda, içme suyu, ilaç, oyuncak...

Sınır Ötesine 4 Tır Yardım

19 Mart 2015 Perşembe 13:53

4 TIR yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere Şanlıurfa’dan sınır ötesine gönderildi.

’Sınır Ötesine Yardım Kampanyası’ kapsamında toplanan gıda, içme suyu, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye’ye ulaştırılmaya devam ediyor. Kampanya kapsamında toplanan 4 TIR yardım malzemesi dualarla Suriye’ye gönderildi.

İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, 4 yıldır hem Suriye’de hem de Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilere yardım ulaştırdıklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen yardımlarla birlikte bugün 4 TIR yardım malzemesini daha Suriye’ye yolladıklarını belirten Gerem, “Suriye’deki iç savaş 4 seneyi bitirdi, 5’inci senesine girdi. Buradaki zulüm ve katliam devam ediyor” dedi.

Dünyanın Suriye’deki iç savaşa karşı olan sessizliğini koruduğunu ifade eden Gerem, yardım desteğinde bulunan hayırsever kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

TIR’ları uğurlama törenine katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise hem Şanlıurfa’daki hem de sınır ötesindeki Suriyelilere desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.