03 Mayıs 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • Rize14°C

ÖĞRENCİLER ŞİİR GECESİNDE BULUŞTU

Yurt dışından Türkiye’ye eğitim için gelen öğrencilere eğitim ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla kurulan Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin düzenlediği ‘2. Uluslararası Şiir Gecesi”, Ali-Em...

Öğrenciler Şiir Gecesinde Buluştu

18 Mart 2015 Çarşamba 09:33

Yurt dışından Türkiye’ye eğitim için gelen öğrencilere eğitim ve rehberlik hizmeti vermek amacıyla kurulan Bab-ı Âlem Uluslararası Öğrenci Derneği’nin düzenlediği ‘2. Uluslararası Şiir Gecesi”, Ali-Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Evrensel kardeşlik değerlerini referans alarak ‘Biz Bir Milletiz’ sloganıyla 2004 yılında kurulan Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği, farklı coğrafyalardan öğrencileri ‘2. Uluslararası Şiir Gecesi’nde buluşturdu. Gecede farklı coğrafyalarda konuşulan farklı dillerde farklı kültürlerin yansıtıldığı şiirler seslendirildi. Türkiye’de öğrenim gören misafir öğrenciler, Amharice, Arapça, Arnavutça, Swahilice, Bengalce, Boşnakça, Farsça, Gürcüce, Moğolca, Kazakça, Çeçence, Yunanca, Kırgızca, Endonezce ve Peştuca dillerinde 15 farklı şiir seslendirdi. Geçtiğimiz yıl ilk kez ‘Kardeşliğin Dili Şiir’ sloganıyla düzenlenen etkinliğin bu yılki teması ise ‘Özgürlük’ oldu.

Bâb-ı Âlem Öğrenci Derneği’nin ülkemizde eğitim gören yabancı öğrencilere yardım etmek, ev sahipliği yapmak için çalışmalarını sürdüren bir dernek olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Ali Arıkmert, “Uluslararası Şiir Gecesi’nde dünyanın dört bir yanında konuşulan muhtelif dillerde öğrencilerimiz şiirler seslendirdi. Buradaki amacımız hem öğrenci arkadaşlarımız organizasyon becerisi kazansınlar hem de Türkiye’deki halkımız dünyanın muhtelif yerlerinde konuşulan dillerden haberdar olsunlar. Geçtiğimiz yılda kardeşlik temasını işlemiştik, bugün ise özgürlük temalı şiirler okundu. Bu organizasyonda dünyanın her bölgesinde konuşulan dillerde şiirler okunuyor. Gecenin şiirler aracılığıyla hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Gecenin sonunda okunan şiirlerin orijinal metinlerinin ve Türkçe tercümelerinin yer aldığı kitapçıklar katılımcılara hediye edildi.