05 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • Rize14°C

YOLCU OTOBÜSÜ UÇURUMA YUVARLANDI: EN AZ 42 ÖLÜ

Brezilya’nın güneyinde yer alan Santa Catarina eyaletine bağlı Joinville kenti yakınlarında bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak 400 metre aşağı düşmesi sonucu en az 42 kişi hayatını kaybetti.Komşu Par...

Yolcu Otobüsü Uçuruma Yuvarlandı: En Az 42 Ölü

15 Mart 2015 Pazar 13:03

Brezilya’nın güneyinde yer alan Santa Catarina eyaletine bağlı Joinville kenti yakınlarında bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak 400 metre aşağı düşmesi sonucu en az 42 kişi hayatını kaybetti.

Komşu Parana eyaletine gitmekte olan tur otobüsü, dağ yolunda ilerlediği sırada şoförün bir virajı alamaması sonucu yoldan çıkarak ağaçlıklı alana yuvarlandı. Yaklaşık 400 metre aşağı düşen otobüsün içerisinde bulunan aralarında 3 çocuğun da bulunduğu en az 42 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma çalışmaları sırasında 6 kişinin kurtarıldığı ve hastanede tedavi gördükleri belirtildi.

Kurtarma çalışmalarının gecenin çökmesi nedeniyle zorlaştığı ifade edilirken, bölgeye gönderilen bir kurtarma helikopterinin de dağlık bölgedeki arazi şartlarından dolayı iniş yapamadığı ifade edildi.

Polis sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da hava durumunun otobüsün seyahat ettiği sırada düzgün olduğu ifade edilirken, kazanın sebebinin henüz belirlenemediği ancak otobüsün frenlerinin tutmamasından dolayı meydana gelmiş olabileceği dile getirildi.