27 Nisan 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C
  • Rize20°C

CUMHURBAŞKANI, BABACAN VE BAŞÇI’DAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Saray’da gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesi gerektiğine vurgu yapıldığını bild...

Cumhurbaşkanı, Babacan Ve Başçı’dan Bilgi Aldı

11 Mart 2015 Çarşamba 22:43

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Saray’da gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesi gerektiğine vurgu yapıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile yaptığı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’in de hazır bulunduğu görüşmede, küresel piyasalardaki gelişmeler ve bunların etkileri değerlendirildi. Erdoğan, Babacan ve Başçı’dan ekonomik gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Türkiye’de ekonominin temellerinin son derece sağlam olduğuna işaret edilen görüşmede, güçlü ve dengeli büyüme hedefleri doğrultusunda uygulanmakta olan politikalar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde duruldu.

Görüşmede ayrıca, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesi gerektiğinin, tüm ekonomik birimler tarafından, sürecin yakından izlendiği ve gerekli tedbirlerin alınmakta olduğunun altı çizildi.