29 Nisan 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • Rize17°C

’’GERİ DÖNMEK İÇİN 5 YIL BEKLEYECEKSİN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “MİT Kanunu 14. maddesinde belirtilen özel hükmün açıkça ihlalidir. 5 yılı doldurmadan istifa ettiysen, geri dönmek için 5 yıl bekleyeceksin. Özel hüküm vark...

’’Geri Dönmek İçin 5 Yıl Bekleyeceksin”

11 Mart 2015 Çarşamba 19:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “MİT Kanunu 14. maddesinde belirtilen özel hükmün açıkça ihlalidir. 5 yılı doldurmadan istifa ettiysen, geri dönmek için 5 yıl bekleyeceksin. Özel hüküm varken, başka bir istisnai hüküm uygulanamaz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, Hakan Fidan’ın tekrar MİT Müsteşarı olarak atanmasını eleştirdi. Tezcan, yapılanların tümünün kanuna aykırı olduğunu öne sürerek, “MİT Kanunu’nun 14. maddesi açık. Görevde 5 yılı doldurmadan istifa edenlerin yeniden 5 yıl geçmeden göreve atanamayacaklarını hükme bağlıyor. Hakan Fidan 5 yılını doldurmamıştır, bu göreve tekrar atanmıştır. Kanuna açıkça aykırıdır. İstisnai memuriyet bahanesine sığınılamaz. Bu husus istisnai memur atanması hususu değildir. MİT Kanunu 14. maddesinde belirtilen özel hükmün açıkça ihlalidir. 5 yılı doldurmadan istifa ettiysen, geri dönmek için 5 yıl bekleyeceksin. Özel hüküm varken, başka bir istisnai hüküm uygulanamaz. Bu bir istisnai memur ataması değil, geri dönüş atamasıdır” dedi.

MİT Kanunu’nun 13. maddesinde ise yeni atama olduğu için Milli Güvenlik Kurulu görüşüne ihtiyaç olduğunu belirten Tezcan, Milli Güvenlik Kurulu görüşü alınmadığını ifade etti. Tezcan şöyle devam etti:

“Şimdiden seçim güvenliği sırf bu sebeple ihlal edilir hale gelmiştir. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her türlü hukuk mücadelesini yürüteceğiz. Bugün milletvekili arkadaşımız Mahmut Tanal dava açtı, takip edeceğiz. Tüm süreçleri takip edeceğiz.”