04 Mayıs 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • Rize16°C

TEZ-KOOP İŞ GEBZE TUBİTAK'TA KADINLAR İÇİN FİDAN DİKTİ

Tez- Koop İş Sendikası Gebze Şubesi Tübitak'ta Kadınlar için Çam Fidanı Dikti.

Tez-Koop İş Gebze Tubitak'ta Kadınlar İçin Fidan Dikti

10 Mart 2015 Salı 10:39

Tez-Koop İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Çağdaş Duyar söyle konuştu: 

''Bugün; Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini kısıtlayan her türlü etkenin ortadan kaldırıldığı, sosyal, kültürel, iktisadi her alanda, yaşanılan sıkıntıların giderildiğini ifade etmek isterdik. Fakat ne yazık ki, ülkemizin içinde bulunduğu vahim durum iyimser bir tablo çizmemize engel teşkil etmektedir.

2015 yılının Türkiye’sinde halen okuma yazma bilmeyen, iş yerinde çalışma şartlarının zorluğundan yakınan, evlerinde ve sokak ortasında şiddete maruz kalan hatta öldürülen kadınlarımızın durumu yanıt olmaktadır

Ayrıca, günümüzde kadınlara yönelik şiddet ve istismarın, kadın cinayetlerinin, çocuk gelinlerin arttığını görüyoruz.

Özverinin, ahlakın ve sevginin temsilcisi olan Türk Kadınları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz milletimizin geleceği olmaya devam edecektir.

Başta şehit annelerimiz ve vatan müdafaasına katılmış kahraman kadınlarımız,şiddet mağduru kadınlar,ve en büyük emekçiler olan anneler  olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi  Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

Bugün burada kısa süre önce hunharca öldürülen Özgecan Aslan kardeşimiz olmak üzere iş kazalarında hayatını kaybeden, evde,işte heryerde kahırlarımızı çeken bütün emekçi kadınlarımız için Kadın ve Emek Ormanı oluşturuyoruz.Katılımlarınızdan doları hepinize teşekkür ederiz.''

agacdikme.jpgagacdikme3.jpg