03 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Rize14°C

DÜZCE'DE 'İDAM SEHPALI' PROTESTO

Düzce’de cuma namazı sonrasında, Belediye Meydanı'nda toplanan Düzceliler, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişinin idama mahkum edilmesini, kurulan 'idam sehpası' ile protesto etti.

Düzce'de 'İdam Sehpalı' Protesto

11 Nisan 2014 Cuma 15:23

- Düzce’de cuma namazı sonrasında, Belediye Meydanı'nda toplanan Düzceliler, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişinin idama mahkum edilmesini, kurulan 'idam sehpası' ile protesto etti.

Mısır’da 529 darbe karşıtı hakkında alınan idam kararını protesto etmek için, Düzce Sivil Toplum Platformu üyeleri tarafından Cedidiye Camii önünde basın açıklaması yapıldı. 4 gencin kendini idam sehpasında temsili asması ile başlayan protestolar, sloganlarla devam etti.

Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Ketres ise, yaptığı basın açıklamasında şunları aktardı; “Mısır’daki son yargı tiyatrosu, ülkede yaşananları ve onun hem bölgesel hem de küresel destekçilerini bir kez daha ifşa etmiştir. Bugün, Müslüman kimliği söz konusu olduğunda katliam ya da hukuksuz uygulamalar hoş görülebilmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz” dedi.

Açıklamaların ardından kalabalık grup, bulundukları alandan Anıtpark’a kadar yürüdü.