19 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C
  • Rize13°C

GEBZELİ SÜLEYMEN ABUÇKA' DAN HALA HABER YOK

Sakarya'da amcasının oğluyla avlanmak için gittiği nehre düşerek suda kaybolan Gebzeli Süleyman Abuçka'yı arama çalışmaları devam ediyor.

Gebzeli Süleymen Abuçka' dan Hala Haber Yok

13 Şubat 2015 Cuma 11:02

39 gündür bulunamayan  Abuçka için endişeli bekleyiş sürerken eşi  Sunay Abuçka ise, “"39 gündür çocuklarımla burada eşimi bekliyorum. Kaybettim, bulamıyoruz.”dedi. 

Karasu ilçesi Adatepe köyünde Sakarya Nehri'nde avlanırken kayığının alabora olmasıyla nehre düşen ve suda kaybolan Süleyman Abuçka'yı arama çalışmalarında otuz dokuz güne gelinirken, Abuçka'nın yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. AFAD'ın yanı sıra HAKUT ( Hendek Arama ve Kurtarma Timi) ve S.A.B.A.H ( Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği) derneklerinin de görev aldığı çalışmalarda, her gün üç dalgıç tarafından su altı araması yapılırken, diğer ekipler de botlarla su üstü ve nehir boyunda aramalarını sürdürüyor.

EŞİ GEBZE’DE OTURUYOR

İki çocuk babası Süleyman Abuçka'nın eşi Sunay Abuçka, kendi çabalarıyla arama çalışmalarına katıldığını ama şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını söyleyerek, ikizbebek beklediğini, bu nedenle sürekli olarak eşini arama çalışmalarına katılamadığını, bir an önce eşinin bulunmasını istediğini belirtti. Gözü yaşlı eş, sözlerine şöyle devam etti: "38 gündür çocuklarımla burada eşimi bekliyorum. Kaybettim, bulamıyoruz. Ağabeyleri, kardeşleri, amca oğulları, bütün akrabalarımız, komşularımız kendi imkanlarıyla arıyorlar. Sabahlara kadar kancalar yaptılar, demirler kaynattılar. O şekilde eşimi arıyorlar. Ben de her an, her dakika burada haber bekliyorum çocuklarımla. Ben Gebze'de oturuyorum. Geldim çocuklarımla, geri dönemiyorum. Eşim burada. Çocuklarımın okula gitmesi gerekiyor, gönderemiyorum."dedi.