18 Mayıs 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C
  • Rize16°C

SURİYELİ GENÇ KIZLARLA İLGİLİ ÇİRKİN İDDİA

Gebze bölgesinde bulunan Suriye uyruklu genç kızların bir şekilde hamile kaldığı ve bazı hastanelerde doğumlarının yapıldığı iddia edildi.

Suriyeli Genç Kızlarla İlgili Çirkin İddia

12 Şubat 2015 Perşembe 11:57

Suriye’de ki iç savaştan kaçarak ülkemize gelen Suriyelilerden bir bölümü de Gebze bölgesinde yaşamlarını sürdürüyor. Ancak son dönemlerde ortaya atılan kimi iddialar kan donduracak nitelikte. Yaşları küçük bazı Suriyeli kızların doğum için özel hastane veya devlet hastanelerinde başvurduğunun ortaya çıktığı bildirildi. İddiaya göre,  bazı mahallelerde Suriyelilerin aynı evde 20-25 kişi olarak bir arada yaşadığı belirtiliyor. Yine yaşı küçük bazı kızların ise bazı karanlık kişiler tarafından  kandırılarak veya bir şekilde ikna edilerek cinsel ilişkiye zorlandığı ve hamile bırakıldığı da iddialar arasında.

İddiaların sahibi olan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen vatandaşlar ise bu iddialarla ilgili olarak devletin ilgili kurumlarının gerekli  soruşturmaları yapması gerektiğini belirterek, “Böyle korkunç iddialar ortalıkta dolaşıyor. Küçük yaşta kızlar hamile bırakılıp çocuk sahibi oluyor. Bazı küçük yaşta ki kızlarda yine birileri tarafından kandırılıp veya ikna edilip cinsel ilişkiye zorlanıyor. Bu iddialar özellikle mahallelerde sıkça dile getiriliyor. Ama bu insanlar korktukları için kimseye bir şey diyemiyor. Devletin ilgili kurumlarının bu konularda araştırma ve soruşturma yapmasını istiyoruz.”dediler.