18 Mayıs 2024
  • Kocaeli8°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Rize11°C

İLKER BAŞBUĞ 16 OCAK'TA İZMİT'TE OLACAK

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ile bir araya gelen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, 16 Ocak Basın Onur Günü etkinlikleri kapsamında İzmit’te olacağını söyledi.

İlker Başbuğ 16 Ocak'ta İzmit'te Olacak

26 Aralık 2014 Cuma 12:53

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve yönetim kurulu üyeleriyle İstanbul’da bir araya geldi. Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısı yaptığı 16 Ocak’ın yıldönümünde gerçekleştirilecek Basın Onur Günü etkinliklerinin masaya yatırıldığı toplantı da Gürol, bu önem li güne Başbuğ’u davet etti. Atatürk’ün İzmit basın toplantısını Başbuğ’un kaleme aldığı Mustafa Kemal kitabında yer aldığını ifade eden Gürol, İlker Başbuğ bu önemli günün ayrıntılarını Türkiye’de en iyi bilen insanların başında gelmektedir. Bu yüzden 16 Ocak’ta İzmit’te olması Basın Onur Günü kutlamalarına ayrı bir anam katacaktır” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN

16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te gerçekleştirilen toplantının çok önemli olduğunu belirten Başbuğ, “Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin bu önemli günü bu şekilde kutlaması beni mutlu etti. Basın Onur Gününün önümüzdeki yıllarda sadece Kocaeli’de değil tüm Türkiye’de kutlanacağına inancım tam. Bu özel ve önemli günde İzmit’te olacağım. Siz değerli gazetecilerle bir kez daha bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacağım” ifadelerini kullandı. Atatürk ile ilgili birçok konunun görüşüldüğü toplantının sonunda Gürol, İzmit’in simgesi pişmaniye ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin radyosunu Başbuğ’a hediye etti.