30 Nisan 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • Rize14°C

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: “SÜRECİ BEKLEYECEĞİZ”

Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin ‘Tam Gün’ yasası olarak bilinen düzenlemedeki ‘Tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin kapatılmasını’ öngören hükümlerin yürürlüğünün durdurmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Müezzinoğlu: “Süreci Bekleyeceğiz”

10 Nisan 2014 Perşembe 20:08

- Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, Anayasa Mahkemesi’nin ‘Tam Gün’ yasası olarak bilinen düzenlemedeki ‘Tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin kapatılmasını’ öngören hükümlerin yürürlüğünün durdurmasına ilişkin açıklama yaptı.

Muğla’nın Ortaca ilçesine 5. Haseki Ulusal Tıp Kongresine katılmak için gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, Dalaman Havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Anayasa Mahkemesi’nin ‘Tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin kapatılmasını’ öngören hükümlerin yürürlüğünün durdurmasına ilişkin kararını değerlendiren Müzzinoğlu, “Yalnız muayenehanelerin kapatılmasıyla ilgili 34 aylık sürre konusunda onun yürütmesini durdurdu. Diğer bütünü hakkında herhangi bir sıkıntılı süreç yok. Bundan sonra genelini görüştükten sonraki karar sürecini bekleyeceğiz. Bizim yasal düzenlememiz ile ilgili 18 Nisan'da muayenehanelerin kapatılma süreciyle ilgili kısım dışında diğer bütünde bir sıkıntımız yok. O süreçte diğer düzenlemelerimiz devreye girdiğine göre o süreci de bekleyeceğiz” dedi.