19 Mayıs 2024
  • Kocaeli9°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • Rize12°C

MİLLİ HÜSRAN

A Milli Takım’ın EURO 2016 eleme grubunda aldığı sonuçlar, ümitsizliğe yol açtı. Son 3 Dünya Kupasında yer alamayan ve son Avrupa Şampiyonası’nda Play-off’ta elenen Milli Takım, EURO 2016 eleme grubunda oynanan ilk 3 maçın ardından son sırada yer aldı.

Milli Hüsran

14 Ekim 2014 Salı 11:58

Ay-yıldızlıların EURO 2016 elemeleri A Grubu’nda oynadığı ilk 3 maçta aldığı sonuçlar sporseverleri üzdü. Milliler; Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Kazakistan ve Letonya’nın yer aldığı grupta ilk maçını deplasmanda İzlanda ile oynadı. İzlanda karşısında oynanan etkisiz futbol ve alınan 3-0’lık mağlubiyet ’iş kazası’ olarak görülse de, grubun ikinci maçında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Çek Cumhuriyeti’ne karşı 2-1’lik bir mağlubiyet daha alındı.

POZİSYON VAR, GOL YOK

Ay-yıldızlılar son olarak dün grubun zayıf takımlarından Letonya karşısına çıktı. Milliler karşılaşmanın 47. dakikasında Akhisar Belediyesporlu Bilal Kısa’nın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 54. dakikada ev sahibi ekip penaltıdan bulduğu golle maçta skoru 1-1’e taşıdı. Kalan dakikalarda A Milli Takım gol için Letonya kalesine yüklendi fakat aranan gol bir türlü gelmeyince mücadele beraberlikle sona erdi.

LETONYA ŞANSSIZLIĞI

Letonya ile 5. kez karşı karşıya gelen Türkiye, rakibini sadece 1 maçta mağlup edebildi. Daha önce oynanan 4 maçta Letonya karşısında 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Milliler, böylece beraberlik sayısını 3’e çıkarmış oldu. Ay-yıldızlıların Letonya karşısındaki tek galibiyeti ise 1924 yılında oynanan hazırlık karşılaşmasında 3-1’lik skorla alınmıştı.

İZLANDA DURDURULAMIYOR

EURO 2016 elemeleri A Grubu’nda A Milli Takım ile birlikte mücadele eden İzlanda tutulamıyor. Grupta oynadığı 3 maçta 3 galibiyet alan İzlanda, lider konumda yer alıyor. Tarihinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’na katılma başarısı bulunmayan İzlanda, EURO 2016 elemelerine hızlı bir başlangıç yaptı. İlk maçında Türkiye’yi ağırlayan İzlanda sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Ardından Letonya deplasmanına çıkan grubun flaş ekibi, sahadan aynı skorla galip ayrıldı. İzlanda 3. maçında ise son Dünya Kupası yarı finalisti Hollanda’yı 2-0 mağlup etti ve 9 puanla zirvede yer aldı.

HEDEF 3 PUAN

A Milli Takım, gruptaki ilk 3 puanını 16 Kasım’da Türkiye’de oynanacak Kazakistan maçı ile almak ve moral bulmak istiyor. Aynı tarihte grupta Hollanda - Letonya ve Çek Cumhuriyeti - İzlanda karşılaşmaları oynanacak.

A Grubu’nda oynanan üçüncü maçların ardından oluşan puan durumu ve sıralama ise şu şekilde:

1. İzlanda 9

2. Çek Cumhuriyeti 9

3. Hollanda 3

4. Letonya 2

5. Kazakistan 1

6. Türkiye 1