28 Nisan 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C
  • Rize20°C

DTK'DAN KIŞANAK'A ZİYARET

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) divan başkanı ve komisyon üyelerinden oluşan bir heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a tebrik ziyaretinde bulundu. Kışanak, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, DTK'nın katılımcı felsefesini model

Dtk'dan Kışanak'a Ziyaret

10 Nisan 2014 Perşembe 18:43

- Demokratik Toplum Kongresi (DTK) divan başkanı ve komisyon üyelerinden oluşan bir heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a tebrik ziyaretinde bulundu. Kışanak, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, DTK'nın katılımcı felsefesini model ve yol gösterici olarak örnek alacağını söyledi.

DTK Divan Başkanı Edip Yaşar ile komisyon üyeleri Songül Morsümbül ve İrfan Babaoğlu Kışanak'ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Yaşar, "Eşbaşkanlık sistemiyle Kürt halkı eşit ve özgür yaşam isteğini kamuoyuna ilan etmiştir. Halkın seçtiği iradeye destek ve katkı sunmaya hazırız" dedi. Yaşar, Türkiye'de mevcut yapının özerk bir yapıya dönüşmesi gerektiğini belirterek, demokratik, yerinden ve bölgesel yönetimlere geçilmesi gerektiğini anlattı.

Kışanak ise, DTK'nın ulusal birliği temsil eden son derece önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak artık Büyükşehir Meclisi'nin DTK'nın felsefesiyle, bu kentin tüm bileşenlerinin kendini ifade ettiği bir biçimde işleteceklerini söyledi. DTK'nın katılımcı, ulusal birlik sorunlarına çözüm bulma konusunda model ve yol gösterici olarak alacaklarını belirten Kışanak, DTK ile hareket etme çabası içinde olacaklarını kaydetti.