21 Mayıs 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C
  • Rize19°C

“SEÇİMLERDE SEFERBERLİK İLAN ETTİK”

Gebze Balkan Türkleri Derneği Başkanı Sezgin Kabasakal geçtiğimiz Pazar günü Bulgaristan’da yapılan erken genel seçim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Seçimlerde seferberlik ilan ettik”

09 Ekim 2014 Perşembe 10:20

Başkan Sezgin Kabasakal yaptığı açıklamada Türkiye’de çifte vatandaşlığı bulunan ve Bulgaristan’dan göç eden Türklerin oy kullanılabilmeleri için  ülkemizde toplam 136 sandık açıldığını söyledi. Başkan Kabasakal, “Açılan sandıklardan 4 tanesinde Gebze Kroman Çelik İlköğretim Okulunda oy kullanıldı. Dernek  olarak seçimlerle ilgili seferberlik ilan ettik. Gönüllü olarak aktif görev alarak dilekçe doldurmak ve sandık başında hemşerilerimize  yardımcı olduk. Talep edenlerin Bulgaristan’a otobüs ile ulaşımları sağlandık” dedi.

GEBZE’DE TOPLAM 2069 OY KULLANILDI

Gebze Kroman Çelik İlköğretim Okulunda toplam 2069 oy kullanıldığını ifade eden Kabasakal, “Bunlardan bin 854’nü çoğunluğunu Türklerden oluşan Hak ve Özgürlük Hareketine verildi. Hak ve Özgürlük Hareketi yüzde 14,79 oy oranı ile oylarını ve milletvekili sayısını artırarak, yarışı üçüncü sırada tamamladı ve başta Kırdjali olmak üzere 5 ilde birinci parti olarak ve büyük bir başarı elde etti. Son olarak seçimlere katılan ve bir kez daha birlik ve beraberliği esirgemeyen tüm hemşerilerimize teşekkür ederim” dedi.