17 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C
  • Rize10°C

KYÖD, SEÇİMDE TARAFSIZ KALACAK!

Rektörlük seçimleriyle ilgili konuşan KYÖD Başkanı Turgay Yılmaz, derneğinin tarafsız kalacağını belirterek, üyelerinin “Hür iradesiyle” oy vereceğini söyledi.

KYÖD, seçimde tarafsız kalacak!

08 Ekim 2014 Çarşamba 09:31

Tüm üyeleri üniversite mezunu olan Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Başkanı Turgay Yılmaz, üniversitedeki rektörlük seçimleriyle ilgili konuştu. Üniversite’nin kentteki en büyük devlet kurumu olduğunu vurgulayan Turgay Yılmaz, “Üyelerimizin tamamı üniversite mezunu olup, seçimde oy kullanacak olanlar da elbette kendi iradeleriyle karar vereceklerdir. KYÖD yönetimi olarak bu sürece dahil olmamız mümkün değildir. Seçimde ortaya çıkacak iradeyi de demokrasiye saygı gereği herkesin onaylaması gerektiğine inanmaktayız” ifadelerini kullandı.

GÜNDEMDE OLMASI NORMAL
Hiçbir adayı desteklemedikleri vurgusunu, “Belirtmemiz gerekir ki KYÖD bu seçimlerde tam bir tarafsızlık içerisindedir” sözleriyle devam ettiren Yılmaz, üniversite seçimlerinin kentin gündemine gelmesinin normal olduğunu vurguladı. Kocaeli Üniversitesi’nin güçlü bir kurum olduğunu söyleyen Yılmaz, “Yerine getirdiği faaliyet bakımından da böylesine güzide ve önemli bir kurumun rektörlük seçimlerinin kentin gündemine oturmasını doğal karşılamak gerekir” açıklamasında bulundu.

BAĞNAZLIĞIN ZITTI KURUM
Üniversiteleri “Bağnazlığın zıttı kurum” sözleriyle tarif eden Yılmaz, “Üniversiteler; sorgulayan bakış açısının, nesnelliğin, ifade özgürlüğünün, analitik düşüncenin yuvası kurumlardır. Bu vasıfları kazandırmanın en kolay yol yönetimin uygulamalarıdır. Hem üniversite öğrencisinin hem de öğretim üyesinin fikirleri veya eylemleriyle aşırıya kaçabileceğini bilen, onlara tepki değil anlayış gösteren bir yönetim uzun vadede karşılığını bilim olarak alacaktır. Unutulmamalı ki baskı ve bağnazlık üniversite kavramının tam zıttı olgulardır” dedi.

GENEL BEKLENTİ
Üniversitenin, ülke ve kent sorunları hakkında fikir beyan etmesi ve çözüm üretmesinin herkesin ortak beklentisi olduğunu belirten Turgay Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı: “KYÖD olarak temel amaçlarımızdan biri üniversitemizi toplum dinamikleriyle buluşturmaktır. Üniversitemizin rektörlüğünü yapan Sayın Prof. Dr. Baki Komsuoğlu’nun hatırasını saygıyla andığımızı belirtmek istiyoruz. Yakında görevini bırakacak olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu’na verdiği hizmetlerden ötürü teşekkürlerimizi sunarız.”