05 Mayıs 2024
  • Kocaeli16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Rize15°C

BERLUSCONİ'NİN CEZASI BUGÜN BELLİ OLUYOR

Vergi kaçakçılığı suçundan 4 yıl hüküm giyen İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin cezası, bugün saat 17.00'de Milano'da görülecek davada belli olacak.

Berlusconi'nin Cezası Bugün Belli Oluyor

10 Nisan 2014 Perşembe 18:03

- Vergi kaçakçılığı suçundan 4 yıl hüküm giyen İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin cezası, bugün saat 17.00'de Milano'da görülecek davada belli olacak.

Yaşı nedeniyle hapis yatmayacak olan 78 yaşındaki Silvio Berlusconi'ye gece ev hapsi ve haftada bir gün engelli yaşlılara bakmak üzere sosyal hizmet cezası çıkması bekleniyor. Standart prosedüre göre hükümlüler gece 11 ila sabah 6 arasında evlerinde kalmak, özel izinler dışında bulundukları bölgeden ayrılmamak zorunda ancak Berlusconi'nin partisi Forza Italia'nın olası miting ve kongreleri sebebiyle ikamet ettiği Lombardiya bölgesinden çıkmak için izin almakta zorlanmayacağı düşünülüyor.

Senato'dan azledilen ve pasaportu elinden alınan Silvio Berlusconi'nin 4 yıllık cezası 2006 yılında çıkan af yasası nedeniyle 1 yıla düşmüştü. Berlusconi cezası dahilinde aynı zamanda 10 milyon Euro vergi ödemek zorunda kaldı.

Bugün pek çok dava ile beraber görülecek Berlusconi'nin vergi kaçırma dosyasının kararının 5 gün içinde açıklanması bekleniyor.