18 Mayıs 2024
  • Kocaeli20°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara19°C
  • Rize18°C

KIZILAY ARACILIĞIYLA KURBAN KESTİRMEK 650 TL.

Kurban Bayramı öncesi, çeşitli kurumlar bağış yoluyla kurban kestirmek isteyenlere aracı oluyor.

Kızılay aracılığıyla kurban kestirmek 650 TL.

29 Eylül 2014 Pazartesi 14:57

Kızılay da, kurban kestirmek isteyen bağışçıların kayıtlarını arefe gününe kadar kabul edeceğini açıkladı. Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Kurban Bayramı öncesi şimdiye kadar Kızılay’a 80 bağış yapıldığını söyledi. Şişmanoğlu, arefe gününe kadar devam edecek olan bağışların Kızılay tarafından Türkiye’de en iyi şekilde değerlendirildiğini ifade etti. Kızılay aracılığıyla kurban kestirmek isteyen yurt içinden bağışçılar 650 TL, yurt dışındakiler ise 350 TL ödeme yapacaklar.

‘80 ADET BAĞIŞLANDI’

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Türkiye’de kurban bağışlarını en iyi şekilde vatandaşa ulaştıran müessesenin Kızılay olduğunu belirtti, “Şöyle ki, vatandaş bize kurbanını bağışladığı zaman posta çekiyle, bankayla bağış hangi şekilde olursa olsun genel merkez bağış ulaştığı zaman en iyi şekilde değerlendirir. Şuana kadar yapılan bağış miktarı 80 adet. Bayrama iki gün kala bağışlar artar” dedi.

BİR YIL BOYUNCA KURBAN

Kurbanın kesilme süreci ve sonrası hakkında bilgilendirme yapan Muzaffer Şişmanoğlu, şunları söyledi: “Kesilen kurbanlar yine Et ve Balık Kurumu aracılığıyla bir konserve fabrikasında kuşbaşı ve kıyma haline getirilmekte, 800 gramlık konserve kutularına doldurularak 1,5 yıl dayanıklı olacak şekilde bir kısmı şubelere gönderilmekte, bir kısmı da genel merkez tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Şubelerle bu gönderilen konserveleri bir yıl içerisinde fakir ve muhtaç olanlara dağıtmaktadır” Şişmanoğlu,  bağış yapan bağışçılara bir teşekkür belgesi, beraberinde bir kutu konserve ve bir CD verildiğini de anlattı.