29 Nisan 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C
  • Rize21°C

MUSTAFA TATÇI, YUNUS EMRE’NİN KALEMİNDEN MESAJLAR VERDİ

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yunus Emre’ konulu söyleşide araştırmacı yazar Mustafa Tatçı, ünlü şairin kaleminden dörtlüklerinde vermek istediği mesajı katılımcılarla paylaştı.

Mustafa Tatçı, Yunus Emre’nin Kaleminden Mesajlar Verdi

18 Nisan 2014 Cuma 09:23

- Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yunus Emre’ konulu söyleşide araştırmacı yazar Mustafa Tatçı, ünlü şairin kaleminden dörtlüklerinde vermek istediği mesajı katılımcılarla paylaştı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Mustafa Tatçı, çağlar boyunca halkın sevgisine mazhar olmuş, Anadolu’nun pek çok yerinde adına türbeler, makamlar bulunan büyük şair Yunus Emre’nin ‘ Suretten Gel Sıfata’ dizeleriyle başlayan şiiri üzerinden hayat ve hakikate dair açıklamalarda bulundu.

‘GÖNÜL GÖZÜYLE GÖRMEK İÇİN’

Gönül gözüyle görmek için benlik davasının bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Araştırmacı Yazar Tatçı, “İnsan-ı Kamil sıktığında içinden Hz. Muhammed (SAV) çıkan insandır. O mertebeye ermek için illa bir silsileden gelen bir Kamil tarafından eğitilmek gerekir. Tevhid de her şeyin kaynağıdır. Tevhid ile bir süre sonra tüm organlar dil olur. Tefekkür etmek gerekir. 1 saatlik tefekkür 60 saatlik ibadete bedeldir, diyor Peygamberimiz” diye konuştu.

‘HEPİMİZ SURETPERESTİZ’

Mustafa Tatçı, insanların huzursuz olma sebebini ise, suretlerde takılıp kalmalarıyla açıklayarak, “Hepimiz suretperestiz. Hayal ettiğiniz varlıklardan çıkın. Surette takılıp kalmayın. Hakikati anlamaya çalışın. Yunus Emre dizelerinde bundan söz ediyor. Suretler ve hayaller manaya yaklaşmada bir geçittir. Takılmayın, geçin” diyerek, katılımcılara mesajlar verdi.