19 Mayıs 2024
  • Kocaeli20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara25°C
  • Rize18°C

BU GECE TELEVİZYONLAR KARARACAK

Türksat 4A’ya geçiş yapacak olan televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri nedeniyle bu gece 00.00’da tüm televizyonlar kararacak.

Bu gece televizyonlar kararacak

17 Eylül 2014 Çarşamba 10:04

Kandıra esnaflarından Şenol Elektrik sahibi Sezgin Şenol, Türksat 4A’ya geçiş yapacak olan televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri ile ilgili bilgi verdi. Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 yılının başında tamamlanacağından dolayı uydu üzerindeki yayınların Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacağını ifade eden Şenol, frekans değişikliği nedeniyle tüm ekranların kararacağını açıkladı. Uydu değişikliği ile kanal sayısının 500’ün üzerine çıkacağını ifade eden Şenol, televizyonların yayın yapabilmesi için yeni frekans şifrelerinin girilmesi gerektiğini vurguladı.

 

ANTENLERLE OYNAMAYIN
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncellerken, diğer uydu alıcıları içinse Şenol Elektrik devreye girecek. Kanalların yeni frekanslarını girerek yayına açacak olan Şenol Elektrik, Çarşamba gecesinden itibaren yoğun bir şekilde çalışarak halka hizmet verecek. Yeni uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığını söyleyen Şenol, frekans değişikliği nedeniyle yayını kesilen televizyonların antenleriyle oynanmaması konusunda vatandaşı uyardı.