17 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Rize12°C

KURBANLAR YOKSULLAR İÇİN KESİLECEK

Türk Kızılay’ı her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da yine kimsesizlerin ve yoksulların yardımına koşuyor.

Kurbanlar yoksullar için kesilecek

13 Eylül 2014 Cumartesi 10:15

Buna göre Kızılay’a bağış yapılarak kurban kesimi için vekâlet verilebilecek.  Kızılay Gebze Şube Başkanı Ertan Tunçel, duyarlı bütün vatandaşları bağış yapmaya çağırdı.

Yoksulların ve kimsesizlerin her zaman yardımına koşan Türk Kızılay’ı yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yine kurban bağış kampanyası başlattı. Buna göre,  kurbanlarını Kızılaya vekâlet vererek kestirmek isteyenler yurtiçi 650 TL, yurtdışında ise 350 TL ücret ödeyecekler. Yapılan bağış karşılığında kesilen kurbanlar Kızılay tarafından tespit edilen ekonomik durumu kötü ailelere konserve kavurma şeklinde dağıtılacak.

GEBZE KIZILAY VEKALETLERİ BEKLİYOR

Kızılay Gebze Şube Başkanı Ertan Tunçel konuyla ilgili olarak gazetemizin sorularını yanıtladı. Tunçel,  kurban kesimi için vekalet vermek isteyen vatandaşların Kızılay Gebze Şubesi’nin 6417317-6414779 numaralı telefonlarından kendilerine ulaşabileceklerini söyledi. Tunçel, “Yapılan bağışlar ile birlikte kesimi yapılan hayvanların etleri daha sonra kavurma yapılarak ekonomik durumu iyi olmayan yoksul ailelere dağıtılıyor. Kampanyamız  arife günü akşamına kadar devam edecektir. Kurbanlarını Kızılay’a vekalet vererek kestirmek isteyen bütün vatandaşlarımızı  şubemize bekliyoruz.”diye konuştu.