20 Mayıs 2024
  • Kocaeli20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara27°C
  • Rize18°C

ÜRETİMİMİZ SANAYİCİMİZİN BAŞARISI

İhracat yaptığımız ülkelerdeki karışıklıkların sanayicimizin başarısını engellemediğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sanayi üretimini değerlendirdi.

Üretimimiz sanayicimizin başarısı

10 Eylül 2014 Çarşamba 11:26

2014 yılı Temmuz ayında, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre % 1.8 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre ise %3.6 arttı.
 
SANAYİ ÜRETİMİ ARTIŞ GÖSTERDİ
 
Bakan veriler ışığında üretimin artış gösterdiğini belirterek, “Yılın 3. çeyreğine ilişkin ilk sanayi üretim rakamlarını elde etmiş olduk. Bu yıl büyümede ihracatın ağırlıklı bir rol oynamasını bekliyorduk. Özellikle Avrupa’daki gelişmeler bu beklentimizi destekledi. Ancak en önemli ihracat pazarlarımız arasında yer alan Irak’ta yaşanan gelişmelerin ve Rusya bölgesindeki olayların ihracatımız üzerinde olumsuz etkileri görülmeye başlandı. Buna rağmen, Temmuz ayında sanayi üretiminin hem aylık hem de yıllık bazda artış göstermiş olması, Türkiye ekonomisinin ve sanayicilerimizin ciddi bir başarısıdır” dedi.
 
SERMAYE MALI ÜRETİMİNDE ARTIŞ
 
Rakamların ileriye dönük olumlu gelişmelerin habercisi olduğunu söyleyen Bakan, “Temmuz ayı sanayi üretim rakamlarında en sevindirici hususlardan birisi de sermaye malı üretiminin ciddi bir artış göstermesidir. Bu durum ülkemizde yatırım ortamının düzeldiğini, güvenin arttığını ve ileriye dönük olarak olumlu gelişmeler beklendiğini göstermesi açısından önemlidir. Irak ve Rusya pazarlarımız yeniden istikrar kazandıkça, sanayicilerimiz bu bölgelerde yeni kanallar, alternatif güzergahlar keşfettikçe, sanayi üretimi bundan da olumlu bir şekilde etkilenecektir” ifadelerini kullandı.