03 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C
  • Rize14°C

BAKAN KILIÇ, WADA BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 12. Sport Accord Kongresi'ndeki temasları çerçevesinde Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) Başkanı Sir Craig Reedie ile bir araya geldi.

Bakan Kılıç, Wada Başkanı İle Bir Araya Geldi

10 Nisan 2014 Perşembe 16:33

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 12. Sport Accord Kongresi'ndeki temasları çerçevesinde Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) Başkanı Sir Craig Reedie ile bir araya geldi.

Bakan Kılıç, Türk sporunun dopingle mücadelesi konusunda dünya kamuoyuna net mesajlar verdiklerini söyledi. Dopingin hem sporcu sağlığına hem de spor ahlakına büyük zararlar verdiğini kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Temiz spor kavramı üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu konu bizler için büyük önem arz ediyor. Sporcularımızı, antrenörlerimizi kısacası sporla ilgilenen herkesi dopingle mücadele anlamında daha fazla bilinçlendireceğiz" dedi.

WADA Başkanı Sir Reedie ise Türkiye'nin son dönemde dopingle mücadele konusunda önemli adımlar attığını kaydederek, "Çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Doping, dünya sporu için çok önemli bir sorun. WADA olarak ilerleyen süreçte doping kullanan sporcular hakkında daha fazla yaptırım uygulayacağız" ifadelerine yer verdi.