19 Mayıs 2024
  • Kocaeli21°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • Rize19°C

MEHTAP BÜLBÜL DURUŞMASI BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl eşi tarafından cani bir şekilde öldürülen Mehtap Bülbül’ün bugün 12. Duruşması Gebze adliyesinde gerçekleşti. Duruşma öncesi adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, CHP’li kadınlar, Disk Kadın Komisyonu ve EHP’li kadınlar

Mehtap Bülbül duruşması başladı

30 Haziran 2014 Pazartesi 14:28

videotiklayeni-094.png

İNDİRİM VERİLMESİN

Bugün koruma kanunun uygulanmadığı için öldürülen Mehtap Bülbül Bülbül kardeşimizin 12.duruşması için toplandıklarını dile getiren Ayfer Özkoç, “Boşanmak istediği için öldürülen kardeşimizin davasının son duruşmasına gelmiş bulunmaktayız. Kararın verilmesini beklediğimiz bu davada adaletin tesis edilmesi için Mehtap’ın katiline hiçbir indirim verilmeden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz.”dedi.

YARGITAYA BAŞVURACAĞIZ

Mehtap’ın katiline bugün indirim verilirse mücadelemiz sonlanyamacak şeklinde vurgulama yapan Özkoç, “ Yargıtay bir kadın cinayeti davasında verilen haksız tahrik indirimini bozarak örnek bir karar verdi. Adana’da öldürülen Emrah Dil kardeşimizin katiline verilen haksız tahrik indiriminin bozulduğu gibi biz de Mehtap için gerekirse yargıtaya başvuracağız. Yargıtayın verdiği bu karar tüm kadın cinayeti davalarının hakimlerine örnek olmalıdır. Mehtap Bülbül’ün katiline ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyoruz, kadın katillerine indirim verdirtmeyeceğiz.”diye konuştu.

Gebze adliyesinde başlatılan Mehtap Bülbül duruşması devam ediyor.