13 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • Rize14°C

GEBZE BÖLGESİNE BÜYÜK ULAŞIM YATIRIMI!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 21 kilometrelik Gebze-Darıca-Tuzla Sahil Yolu projesinin bir köprülü kavşak, 5 köprü, 30 hemzemin geçitten oluşacağını, Çayırova Otoyol Bağlantı Projesi’nin ilçeye girişi kolaylaştıracağını açıkladı.

Gebze bölgesine büyük ulaşım yatırımı!

18 Şubat 2024 Pazar 13:53

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze, Darıca ve Çayırova’da ulaşım ile ilgili projeler hakkında açıklamada bulundu. Büyükakın, “Gebze-Darıca-Tuzla Sahil Yolu projesi 21 kilometrelik bir yol. Bir köprülü kavşak, 5 köprü, 30 hemzemin kavşaktan oluşacak. Çayırova Otoyol Bağlantı Projesi yapılacak. Çayırova’ya girmeyi kolaylaştıracağız.

İNANILMAZ BİR PROJE


Kuzey Marmara otoyolunu TEM ve Gebze’ye bağlayan bağlantı yolu projesinin sadece kamulaştırması en az 3 milyar lira. Biz geçtiğimiz dönem inanılmaz emek verdik. Zinnur Büyükgöz ile inanılmaz bir emek vererek imar uygulamaları yapıldı. Kamulaştırmaya ihtiyaç kalmadı. 4 köprülü kavşak, 24 köprü, 13 hemzemin kavşak, 40 kilometre yol olacak. İnanılmaz bir proje. Ulaştırma Bakanlığı’na arz ettik. Bu Kocaeli’nin işi bir iktidarın ya da siyasi partinin değil.” dedi.