19 Mayıs 2024
  • Kocaeli9°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C
  • Rize11°C

EV SAHİPLERİ MUTLU! KİRACILARIN CANI SIKILACAK

Ev sahipleri sevinçten havalara uçarken kiracılar da dizlerini dövmeye başladı. Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren karar geldi. Kiracıların kaçarı yok. İşte ev sahiplerine sevindiren o karar...

Ev sahipleri mutlu! Kiracıların canı sıkılacak

30 Kasım 2023 Perşembe 13:51

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarına son noktayı koyacak karar geldi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi 2023/845 esas sayılı dosyasında kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza attı. Ev sahipleri “uyarlama davası” yoluyla kira bedellerine 5 yıl içinde değiştirme hakkına sahip olacak. Orkun Kumkuoğlu'nun doğrultu haberinde yer alan açıklamalar doğrultusunda ev sahiplerinin kira bedellerini 5 yılın ardından güncelleyebilme hakkına sahip olduğu belirtildi. Karar ile birlikte kira tespit davasının alternatif bir seçeneği olduğu ortaya çıktı.

TESPİT DAVASI AÇILIYOR
Kiracı ev sahiplerini ilgilendiren yeni kararlar doğrultusunda iki farklı dava türünün olduğu belirtildi. Bu davalardan ilki kira tespit davası olarak bilinmektedir. 5 yıllık sürecin ardından emsal kira bedelleri doğrultusunda kira bedellerini güncelleyen bir dava türü olduğu ifade edildi.