18 Mayıs 2024
  • Kocaeli11°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • Rize12°C

BÜYÜKŞEHİR’E YENİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin eylül ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. En dikkat çeken gündem maddesi ise yeni kurulacak olan Daire Başkanlığı oldu

Büyükşehir’e yeni Daire Başkanlığı

19 Eylül 2023 Salı 17:30

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi bugün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında görüşülen 23 maddeden en dikkat çekeni ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kuracağı yeni Daire Başkanlığı oldu.

YENİ DAİRE BAŞKANLIĞI VE 3 MÜDÜRLÜK
Bugünkü meclis toplantısında oy birliğiyle alınan karara göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Raylı Sistemler Daire Başkanlığı kuracak. Raylı Sistem Etüt Proje Şube Müdürlüğü, Raylı Sistemler İşletme ve İdare Şube Müdürlüğü, Raylı Sistemler Yapım Şube Müdürlüğü isminde müdürlükleri ise bu daire başkanlığına bağlanacak.

İKİ MÜDÜRLÜK KAYDIRILDI
Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde hali hazırda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı Raylı ve Kablo Sistemler Şube Müdürlüğü ile Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğünün kaydırılmasına karar verildi.

RAYLI SİSTEMLER
Bugün gerçekleştirilen meclis toplantısının ilk gündem maddesi olarak oylanan yeni daire başkanlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şunları söyledi: “Bizim zaten böyle bir müdürlüğümüz var. Bu müdürlüğümüzün belediyedeki tarafı, yapım işleri ile ilgili tarafı. Yani raylı sistemlerin yapımı, etüdü bu müdürlüğe bağlı olacak. Şu anda tramvayın işletmesi UlaşımPark’ta. Yeni yapılacak Raylı ve Kablolu Sistemler Şube Müdürlüğü ise, raylı sistemlerin yapımını, projesini, etüdünü ve incelemesini üstlenecek.”