14 Mayıs 2024
  • Kocaeli3°C
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C
  • Rize11°C

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NDE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK TALEBİ!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısında önerge veren CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, ilk ve ortaokul öğrencilerine günde bir öğün yemek verilmesinin elzem olduğunu dile getirdi

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nde öğrencilere ücretsiz yemek talebi!

14 Eylül 2023 Perşembe 16:06

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Meclis toplantısında konuşulan konulardan biri de okullarda bir öğün yemek verilmesi oldu. Konuyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına önerge verildi. Önergede şu ifadeler yer aldı: “Bilindiği gibi 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı bu hafta başladı. Kocaeli genelinde yaklaşık 250 bin civarı ilkokul ve ortaokul öğrencisi bulunmaktadır.
“AİLELER ZORLUK YAŞIYOR”
Her geçen gün artan gıda fiyatları vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmesini olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle gelişme çağında olan ilkokul ve ortaokul öğrencileri artan gıda fiyatları ve ailelerin geçim sıkıntısından kaynaklı beslenme sorunu yaşamaktadır. İlimizde birçok aile, çocuğuna beslenme çantasını hazırlarken inanılmaz zorluklar ile karşı karşıyadır. Çocuklarımızın birçoğu kantinden bir şeyler alamıyor ve bu konuda hem çocuklar hem de aileler üzüntü yaşıyor.
“1 ÖĞÜT YEMEK VERİLMELİ”
Büyükşehir belediyesi olarak Mili Eğitim ile işbirliği içerisinde devlet okullarında ki öğrencilerimize 1 öğün gıda temin etmemiz elzem bir hal almıştır. Acilen büyükşehir bütçesinden bir pay ayrılarak öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı bir nesil yetiştirebilmemiz için bu konuda adım atmanızı önemle rica ediyoruz.