27 Nisan 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C
  • Rize18°C

KÜRESEL GIDA FİYATLARI BİR YIL SONRA İLK KEZ YÜKSELDİ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün yayımladığı verilere göre, dünya gıda fiyatları 1 yıl aradan sonra yükselerek 127,2 seviyelerine çıktığı aktarıldı.

Küresel gıda fiyatları bir yıl sonra ilk kez yükseldi

05 Mayıs 2023 Cuma 15:42

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen ve yaygın olarak ticareti yapılan gıda emtialarının uluslararası fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen FAO Gıda Fiyat Endeksi, önceki aya göre yüzde 0,6 arttı. Tahıllar, yağlı tohumlar, süt ürünleri, et ve şeker fiyatlarındaki aylık değişimleri izleyen FAO Gıda Fiyat Endeksi, endeksi martta revize 126,5 seviyesinden Nisan ayında 127,2’ye çıktı. Mart gıda fiyatları endeksi daha önce 126,9 olarak açıklanmıştı.

FAO Baş Ekonomisti Maximo Torero, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Torero: “Ekonomiler yavaşlamalardan kurtuldukça talep artacak, bu da gıda fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturacaktır.” Pirinç fiyatlarındaki artışın son derece endişe verici olduğunu belirten Torero, “Buğday ve mısırda ise herhangi bir artışı önlemek için Karadeniz girişiminin yenilenmesi çok önemli” dedi.

(Sözcü)