18 Mayıs 2024
  • Kocaeli8°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Rize11°C

KOCAELİ’DE KADINLARDA “ACİL YARDIM” YARDIM İSTEDİ!

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) mart ayındaki Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Veri Analizi raporunu yayımladı. Rapora göre, sadece mart ayında 513 çağrı gelirken, Kocaeli’den yardım isteyen kadın sayısı ise 4 oldu.

Kocaeli’de kadınlarda “Acil yardım” yardım istedi!

28 Nisan 2023 Cuma 14:34

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) mart ayındaki Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Veri Analizi raporunu yayımladı.  Acil Yardım Hattı Veri Analizi Raporu’na göre, saldırganların yüzde 54.4’ünü eş, yüzde 7’sini erkek arkadaş, yüzde 5.3’ünü eski erkek arkadaşlar oluşturuyor. Yüzde 3.5’lik grup içinde, baba, komşu, diğer akrabalar yer alıyor. Mağdurların yaş dağılımında 15-65 yaş arası öne çıkıyor. Arama yoğunluklarına göre saat dağılımında ise en çok aramalar sabah saat 8 ve 10-11 ile öğleden sonra 1, 3-4’te yapılıyor. Çarşamba, perşembe ve cuma en yoğun aramaların olduğu günler.

Ev İçi Şiddet Acil yardım Hattına Mart ayında gelen 513 çağrıdan 55’i istanbul’dan geldi. İstanbul’u, Ankara 33 ve Antalya 14 çağrıyla izledi. Aynı dönemde Kocaeli’den gelen çağrı sayısının ise 4 olduğu belirtildi. Raporda, Kocaeli’de gelen çağrılar ile ilgili ayrıntı ise yer almadı.

TKDF’den rapora ilişkin açıklamada, “Acil yardım hattına gelen çağrılar, kadınların en çok en yakınlarındaki erkekler tarafından şiddete uğradığını, şiddetin en güvenli olduğunu varsaydığımız ev içerisinde kadınların hayatlarını paylaştıkları eşler ve diğer aile bireyleri tarafından uygulandığını göstermekte” ifadeleri kullanıldı.