02 Mayıs 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • Rize14°C

ULAŞIMDA ZAM KAPIDA! PEKİ YÜZDE KAÇ OLACAK?

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt, asgari ücretten muayeneye, cezalardan muayeneye kadar her şeye yüzde 50 zam geldiğini kaydederken, “Toplu ulaşım için de yüzde 50 zam kaçınılmaz” dedi

Ulaşımda zam kapıda! Peki yüzde kaç olacak?

25 Ocak 2023 Çarşamba 18:03

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kurt, zam taleplerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ilettiklerini, kendisinden dönüş beklediklerini söyledi. Toplu ulaşıma yüzde 50 zam istediklerini kaydeden Kurt, , asgari ücretten muayeneye, cezalardan muayeneye kadar her şeye yüzde 50 zam geldiğini kaydederken, “Toplu ulaşım için de yüzde 50 zam kaçınılmaz” dedi.

EN YÜKSEK 9.75

Kocaeli’de toplu ulaşımı kullananların yüzde 35-40’ının öğrenci, yüzde 15’inin ise indirimli ve ücretsiz yolcular olduğunu kaydeden Kurt, “Geriye yüzde 50 kalıyor. Yani, toplu ulaşımdan faydalananların yarısı indirimsiz biniyor. Eğer talebimiz onaylanırsa en yüksek bilet fiyatı 9.75 TL olacak. Her şeye gelen zamlara bakılırsa bu çok yüksek bir bedel değil. Bizim talebimiz budur. Kısa sürede netleşmesini bekliyoruz” dedi.