16 Mayıs 2024
  • Kocaeli7°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C
  • Rize12°C

İZEL KİMYA ÖDÜLE DOYMUYOR

Sürekli gelişim ve yenilik hedefleriyle hareket eden çevre ödüllü sanayi kuruluşu İzel Kimya, Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasında iki ödüle birden layık görüldü.

İzel Kimya ödüle doymuyor

14 Aralık 2022 Çarşamba 17:07

Gebze’nin önemli sanayi bölgelerinden GEBKİM OSB’de faaliyet gösteren ve geçmişten bugüne aldığı ödüllerle adından söz ettiren İzel Kimya, başarıya doymuyor. İzel Kimya Ar-Ge Müdürü Dr. Cemil Dızman “Boyalar ve Yapıştırıcılar” kategorisinde 1.lik ve “Plastik ve Kauçuk” kategorisinde 3.lük ödülüne layık görüldü.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen 11. AR-GE Proje Pazarı yarışmasında“Boyalar ve Yapıştırıcılar” kategorisinde “Yüksek Katılı Biyo-Esaslı Kimyasallardan Elde Edilen Tek ve Çift Komponent Akrilik Bağlayıcıların Geliştirilmesi” projesiyle Türkiye 1’inciliği ve “Plastik ve Kauçuk” kategorisinde “Kendi Kendine İyileşebilen Biyo-Esaslı, Bor Ve Azot İçeren Vitrimerlerin Geliştirilmesi” projesiyle Türkiye 3'üncülüğü ödüllerini almaya hak kazandı

İZEL KİMYA Şirketi “Yüksek Katılı Biyo-esaslı Kimyasallardan Elde Edilen Tek ve Çift Komponent Akrilik Bağlayıcıların Geliştirilmesi” projesiyle üretimini yaptığı akrilik reçinelerin biyo-esaslı kimyasallarla modifiye edilmesi ile daha çevreci reçineleri boya ve yapıştırıcı sektörüne kazandırmayı hedeflemektedir.

“Kendi Kendine İyileşebilen Biyo-Esaslı, Bor Ve Azot İçeren Vitrimerlerin Geliştirilmesi” projesiyle plastik malzemelerin ülkemiz için çok önemli bir cevher olan bor ve biyo-esaslıkimyasallarla üretimi sağlanırken plastiklerin tekrar tekrar kullanımlarına imkân veren bu teknolojik ürünler ile sürdürülebilir ekonomiye katkı sağlanacaktır.

7e30472e-a0d6-4a61-a04b-f1e94155b201.jpg