30 Nisan 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara15°C
  • Rize15°C

BAŞARISIZLIKLAR HEKİMLERE MAL EDİLMEMELİ

Konya Şehir Hastanesi'nde çalışan kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın görevi başında öldürülmesi, toplumun her kesiminden büyük tepki çekti.

Başarısızlıklar hekimlere mal edilmemeli

08 Temmuz 2022 Cuma 11:53

En anlamlı tepki ise, ilimizin sevilen doktorlarından Hakan Höbek'ten geldi. Höbek sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterirken şu ifadeleri kullandı: "Yazıkkkkkk…
Bizim çocukluğumuzda hekimlerin toplumda ayrı bir saygınlığı vardı. Aileler çocuğum doktor olsun diye çok istekliydi, gururu başkaydı hekim yakını olmanın.

Günümüzde kişilerin sağlık konusundaki bilgizlikleri ve sosyal medyadan yanlış ve eksik tıbbi bilgiler ile hekimleri ve sağlık çalışanlarını kendilerinin yargılayıp karar verme sürecini oluşturmaları ve yetersiz siyasi ve hukuki süreçler, sorunlara çözüm üretilmemesi, mevcut durumu hazırlamış oldu. Oysa verilen her ilacın ölümcül sonucu olabilir, her ameliyatın sakatlık veya ölümle sonuçlanma ihtimali vardır. Her gün ülkemizde sayısız operasyon ve ilaçla tedavi gören hastaların içinde tüm dünyada kabul edilen oranlarda komplikasyon olması kadar doğal bişey yoktur. Kaldı ki ülkemizdeki hekim kalitesi çok yüksek olup dünya ortalamasının üstündedir. Türkiye'deki hekimler dünyada aranan hekim grubundandır. 

DOKTORLAR UNUTULDU

Sağlık sisteminde yıllar içinde çok önemli şeyler yapıldı. Ancak çok güzel işler olurken hekimin önemi unutuldu. Olası başarısızlıkların hekime mal edilmesi ile önce masumane hakaretler yerini küfür ve darp etmeye, en nihayetinde de öldürmeye kadar giden bir sürece götürdü. Meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya kurban edildi. Artık anne babalar çocuklarının doktor olmasını istiyor mu sizce… Bir hekim olarak baba mesleğini seçen çocuklarımın hekim olmasını ister miydim?
Sanırım çoğu hekim ailesinin cevabı hayır olurdu."