• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:27
    • 18°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9312.13 -0.10
  • Altın: 4030.668 -2.95
  • Dolar: 38.2739 -0.00
  • Euro: 43.5363 -0.53

"Mısır’daki Kardeşlerinizin Sizden Bekledikleri...."

Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı üyesi eski Milletvekili Adil Raşit, Mısır’da büyük sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, "Mısır’daki kardeşlerinizin sizden ne kadar çok şey beklediğini bilseni...
Mısır’daki Kardeşlerinizin Sizden Bekledikleri....

Müslüman Kardeşler (İhvan) Teşkilatı üyesi eski Milletvekili Adil Raşit, Mısır’da büyük sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, "Mısır’daki kardeşlerinizin sizden ne kadar çok şey beklediğini bilseniz hiç uyumazsınız. Nihayet Allah bize zafer verecek" dedi.

Raşit, Kırklareli’de, Yenilikçi Gençlik Derneği öncülüğünde düzenlenen ’’Mısırdaki Gerçekler Ve Son Durum’ konulu konferansa katılarak, Mısır’daki kargaşayı değerlendirdi. Mısır’daki darbe sebebiyle ülkesini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye’ye sığınan eski İhvan Milletvekili Adil Raşit ve Araştırmacı Yazar Ahmed Yusuf’un katıldığı konferansta Mısır’daki darbe ve son durum hakkında değerlendirme yapıldı.

Mısır’daki kargaşada zaferin alametini Türkiye’de gördüğünü vurgulayan Raşit, "Türkiye çok darbe yaşadı, Mısır o zamanda istikrarlı değildi. Şu anda istikrarsız ama Türkiye Mısır’a elini veriyor ve ona yardım ediyor. Öncesiyle şu an arasında çok fark var. Bilesiniz ki Mısır’daki kardeşleriniz sizden ne kadar çok şey beklediklerini bilseniz hiç uyumazsınız. Nihayet Allah bize zafer verecek ama bunun için neler yapmamız gerekiyor? Şu an darbe olalı 10 ay oldu. Sisi bir gün, bir hafta, iki hafta içinde biteceğini düşünüyordu. Yani Türkiye’de bir darbe olduğu zaman ertesi gün hiç bir şey olmuyordu, Sisi de öyle olacak zannetti. Ama fark şu Mısır’da insanlar sokağa çıktı ve günlerce sokakta kaldı. Yani öleceğini bilen gençler, kadınlar bile sokağa çıkıyor. 5 bin şehit oldu Mısır’da, 25 bin kişi de hapiste şu an. Bunun yanı sıra da 25 bin yaralı var" dedi.

Seyircilerden gelen "Mısır’da 30 yıldır bir diktatöre tahammül eden halk seçimle başa gelen Mursi’ye neden 1 yıl bile tahammül edemedi?" sorusuna eski vekil Raşit, "Mursi çok sabırlı bir adam idi. Kimseyi gözaltına almadı, kimseyi hapse atmadı, hiçbir televizyonu kapatmadı, hiçbir gazeteyi kapatmadı. Ben çok kızıyordum Mursi’nin sabrına. Ben ona bu devir bitecek diyordum. Ama o bu ülkenin yavaş yavaş ıslah olacağına inanıyordu" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim