• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.771 1.40
  • Dolar: 32.3049 0.25
  • Euro: 35.0354 -0.08

Marmara Belediyeler Birliği' Nden Belediye - Medya İlişkileri Paneli

Marmara Belediyeler Birliği “Yeni Belediyecilik Döneminde Belediye-Medya İlişkileri” adı altında panel düzenledi. İletişim stratejilerinin anlatıldığı panelde Türkiye’de medyanın gücü ve önemine değinildi.
Marmara Belediyeler Birliği' Nden Belediye - Medya İlişkileri Paneli

- Marmara Belediyeler Birliği “Yeni Belediyecilik Döneminde Belediye-Medya İlişkileri” adı altında panel düzenledi. İletişim stratejilerinin anlatıldığı panelde Türkiye’de medyanın gücü ve önemine değinildi.

Marmara Belediyeler Birliği, “Yeni Belediyecilik Döneminde Belediye-Medya İlişkileri” paneline ev sahipliği yaptı. Eminönü merkez binasında düzenlenen panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Recep Bozlağan gerçekleştirdi. Panele Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, HaberTürk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan ve GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen konuşmacı olarak katıldı.

“TOPLUM ÜRETİMDEN PAY ALMAYA DOĞRU GİDİYOR”

Konuşmasında İstanbul’da son 30 yılda belediyeciliğin geldiği noktayı ele alan Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Büyükşehir Belediyesi sayısının 30’a yükselmesini vurgulayarak nüfusun 4’te 3’ününün büyükşehirler sınırları içerisinde yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi gelirlerinin 1984 yılından itibaren gelirlerinde iyileştirmelerle birlikte belediyeciliğe bakışın da değiştirdiğini söyledi.

30 Mart yerel seçimlerini iyi okumak gerektiğini dile getiren Övür sözlerini şöyle devam etti: “Türkiye’de yerel yönetim denildiğinde sadece belediyeler akla geliyor. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının da devreye girmesi gerektiğini düşünüyorum. Batıya bakıldığında uzun yıllar öncesinde yerel yönetimlerin geliştiğini görüyoruz, bizde 1864 yılından başlıyor. 1994 yılı bu açıdan dindar kesimi de devreye sokarak yerel yönetimlerden pay almaya sağlayan önemli bir başlangıçtır. Bu aynı zamanda toplumun üretimden pay almayanların önünü açtı. Türkiye’de dışlanmışlıklar üzerine kurulu bir düzen vardı. Dindarlar, azınlıklar, farklı mezhepteki insanlar dışlanmıştı. Bu yüzden yerel yönetimlerin herkesin önünü açtığını düşünüyorum. Önemli bir merkezden dışlanan kesim de merkeze gelerek yeni bir sentezin devrimi yaşandı. Yani yerel yönetimler sadece sokakları temizleyen, ya da altyapı yapan değil de, toplumun geleceğe yönelik düşüncelerini de hayata geçiren bir yer olduğunu düşünüyorum. Toplumun üretimden pay almaya doğru gittiğini düşünüyorum. Bence buraya doğru gidiyoruz. Ama katılımcı demokrasi açısından istenilen noktada değiliz. Ancak çok ciddi bir çaba var.”

“AYLARDIR ÇÖZÜLMEYEN SORUNLAR GAZETE VE TELEVİZYONDA ÇIKINCA ÇÖZÜLÜYOR”

Habertürk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan, son yıllarda yerel yönetimlerin iletişim konusunda çok ciddi adımlar attığını, bu aşamaya gelinmesinde basın danışmanlarının önemli rolünün olduğunu söyledi. İstanbullu’nun, belediyelerden beklentisinin çok büyük olduğunu, ana hizmetin yanı sıra sosyal belediyecilik isteklerinin bulunduğunu belirten Boğazlıyan, sosyal belediyeciliğin çok verimli bir noktada olduğunu ifade etti.

Boğazlıyan, "Sorunun büyüklüğüne göre televizyonda ya da gazetede yer buluyor. Haftalardır aylardır çözümlenmeyen sorun gazete ya da televizyonda çıkınca çözülüyor" diye konuştu.

Boğazlıyan, belediyelerin hayata geçirmek için hazırladığı projelerde vatandaşlarının görüşlerinin alınması ve "Ben yaptım oldu" görüşünün terk edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“BİRÇOK BELEDİYE ARAŞTIRMA YAPMIYOR”

Bilimsel bilginin önemine değinen GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen ise, Geçerli ve güvenilir bilginin en büyük güç olduğunu söyledi. 5 tane husustan bahseden Şen, “Algılanıyorsanız varsınız, algılanmıyorsanız yoksunuz, yanlış algılanıyorsanız yanlışsınız, ters algılanıyorsanız tersiniz, eksik algılanıyorsunuz eksiksinizdir” dedi.

Çoğulcu modelin belediyeler için stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Şen, “Birçok belediye araştırma yapmıyor. Yerel seçimlerde kaybettiğinde ise il başkanlarını ya da halkı suçluyor. Belediye başkanı eksik, yanlış, algılana da bilir. Çünkü duyu verilerini sen öyle aktarıyorsun. O da öyle alıyor. Senin sendeki gerçekliğine değil, onun kendisindeki algısal gerçekliğine göre belirliyor. Böyle durumlarda en çok bilimsel araştırmalar işe yarıyor. Tabiî ki de eğer kullanmayı bilirsek” dedi.

Mustafa Şen, araştırmalarla halkın gözünde en çok sevilen belediye başkanı , en çok bilinen belediye başkanı, en çok oy alan belediye başkanını beynine kazıyabiliyor” diye konuştu.

Panel soru - cevap şeklinde devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim