• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 27°C Rize
  • BIST: 9756.99 1.16
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Kürt Sorununa İslami Çözüm

Diyarbakır’da Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda bir konuşma yapan Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Bir istihbarat teşkilatıyla bir örgüt...
Kürt Sorununa İslami Çözüm

Diyarbakır’da Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda bir konuşma yapan Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Bir istihbarat teşkilatıyla bir örgütün kapalı kapılar ardından pazarlık yapmasıyla Kürt meselesi çözülmez. Kürt milletinin geleceğini, kaderini bir örgüt ile bir istihbarat teşkilatı belirleyemez. Bu çok büyük bir meseledir. İslam’ın ve Müslümanların özne olmadığı bir çözüm gerçek ve kalıcı bir çözüm olmayacaktır" dedi.

Diyarbakır’da faaliyet yürüten çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği iki gün sürecek olan Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı başladı. Akademisyen, siyasetçiler, mollalar ve çok sayıda gazeteci yazarın katılımıyla yapılan çalıştayda iki gün süreyle Kürt meselesine İslami çözüm önerileri tartışılacak. Çalıştay, Kur’an-ı Kerim’in Hucurat Suresi’nin okunmasıyla başladı.

"KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜLMEMESİNİN VE BUGÜNE KADAR SÜRÜNCEMEDE KALMASININ BİR ÇOK SEBEBİ VARDIR"

Çalıştayda bir selamla konuşması yapan Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, bugüne kadar barış adına savaşın, çözüm adına çözümsüzlüğün dayatıldığı, kan ve gözyaşının eksik olmadığı bu coğrafyada kalıcı barışın ve kardeşçe bir arada yaşamanın zamanın geldiğini söyledi. Kürt meselesinin İslami konusunu konuşulacağı bu çalıştayın bir dönüm noktası olmasını temenni ettiğini ifade eden Yılmaz, "Kürt meselesinin çözülmemesinin ve bugüne kadar sürüncemede kalmasının bir çok sebebi vardır. Bu nedenlerden en önemlisi, Kürt milletinin kendi arasındaki ihtilaflarını çözememesi ve iç barışlarını sağlayamamış olmasıdır. Kendi iç barışlarını sağlayamayan milletler tarihte hiçbir varlık gösteremez. Kürt halkının Kemalist sistem tarafından gasp edilen tüm İslami ve insani haklarının eksiksiz iradesi, tüm haklarına kavuşması için devlet karşısında güçlü bir pozisyon sergilemesi için kendi iç barışlarını mutlaka sağlamalılar" diye konuştu.

"İSLAM’IN VE MÜSLÜMANLARIN ÖZNE OLMADIĞI BİR ÇÖZÜM GERÇEK VE KALICI BİR ÇÖZÜM OLMAYACAKTIR"

Türkiye halklarının ortak paydası İslam’ın hakemliğine başvurulmamış olması, Müslümanların sunacağı İslami çözümün göz ardı edildiğini belirten Yılmaz, "Kürdistan meselesi ümmetin sorunu, Kürt meselesi ise Müslümanların sorunudur. Kürt meselesi ideolojik çıkarlarına, devletlerin milli çıkarlarına kurban edilemeyecek kadar önemli bir meseledir. Bir istihbarat teşkilatıyla bir örgütün kapalı kapılar ardından pazarlık yapmasıyla Kürt meselesi çözülmez. Kürt milletinin geleceğini, kaderini bir örgüt ile bir istihbarat teşkilatı belirleyemez. Bu çok büyük bir meseledir. İslam’ın ve Müslümanların özne olmadığı bir çözüm gerçek ve kalıcı bir çözüm olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı’nın tertip komitesi adına açılış konuşmasını yapan Ersin Eryılmaz ise bugün etrafı bir ateş çemberiyle çevrili bir coğrafyada kanın kıyısında çözümlenmeye çalışan Kürt meselesi ve çözüm sürecini konuşmak gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu önemli sorun, temelde çok dili, çok kültürlü ve çok etnisiteli bir yapıya sahip Osmanlı İmparatorluğu’nun bakiyesi olan bu toprakların metazori yöntemlerle tek etnisiteli, tek dili ve kültürlü yapıya dönüştürmek istenmesinden kaynaklanmıştır. Adalet, ahlak ve vicdana aykırı bu tutum bir asırdır ısrarla devam ettirilmiş ve bu ısrar insanımıza ve ülkemize oldukça pahalıya mal olmuştur. Sonuçta bir taraftan ontolojik gerçekliklerin güç kullanılarak ortadan kaldırılmayacağı anlaşılması, diğer taraftan Kürt’ü ile, Türkü’yle, Arap’ıyla, Laz’ıyla, Anadolu halklarının İslam ortak paydasında, birlikte yaşama iradesinin kırılmayacağının ortaya çıkması çözüm sürecini başlatması zorunlu kılmıştır."

Konuşmaların ardından çalıştay, ‘Geçmişten Günümüze Kürt Meselesi Ve Çözüm Süreci’ konulu sunumların yapılmasıyla devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim