• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:28Güneş 06:54Öğle 13:15İkindi 16:43Akşam 19:27Yatsı 20:47
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 8°C Ankara
    • 6°C Rize
  • BIST: 9044.64 -7.81
  • Altın: 3696.898 0.47
  • Dolar: 37.9927 -0.08
  • Euro: 41.1439 -0.09

Kocaeli Valisi Topaca'dan cezaevi yangınıyla ilgili açıklama

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan T1 tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan mahkumların çıkardığı yangınla ilgili olay yerine gelen Kocaeli Valisi Ercan Topaca bir açıklama yaptı
Kocaeli Valisi Topaca'dan cezaevi yangınıyla ilgili açıklama

   Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan T1 tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kalan mahkumlar gece geç saatlerde odalarında bulunan eşyaları yakarak, yangın çıkarttı. Yangın sırasında cezaevinin çatısına çıkan mahkumlar, ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile sloganlar attı. Olay yerine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdür Levent Yarımel, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük geldi. İtfaiye’nin yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucunda söndürülen yangının ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca, cezaevine girerek bilgi aldı.
Cezaevi yetkililerinden bilgi alan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Geçmiş olsun diyoruz. Çok önemli bir problem yok. Herhangi bir sıkıntı yok. Ufak tefek, iki arkadaşta sıyrık var. Kendi aralarındaki hareketler dolayısıyla. Tereddüt edecek, endişe edecek bir durum yok. Bunu öncelikle ifade edeyim” dedi.

   Cezaevindeki mahkum ve tutukluların bazı istekleri ve talepleri bulunduğunu belirten Topaca, “Cezaevindeki tutuklu arkadaşların içerideki şartların iyileştirilmesi ile ilgili gündeme gelen hususlardan dolayı bir koğuşta, 20 kişi civarında arkadaşın kendi koğuşlarından çıkarak bir eylem yapmak, seslerini duyurmak istemişler. Başsavcımızla birlikte geldik, cezaevi savcımızla arkadaşlarla görüşüldü. Herhangi bir müdahale veyahut da tartışmaya yol açmayacak şekilde ikna edildi. Herkes şimdi koğuşlarına geçiyorlar. Tamamen kontrol altına alındı. Bu iki arkadaşımızla ilgili de hastaneye sevkleri yapıldı. Muhtemelen birkaç saat sonra onlar da geri dönecekler. Dumandan etkilenme falan yok. İçeride kendi koğuşlarından çıkmak suretiyle çatıya çıkmışlar. Çatıdan seslerini duyurdular. Cezaevi savcısıyla, yöneticilerle görüşmek istediler. Arkadaşlarımız görüştüler, taleplerini aldılar. Tabii talepleri değerlendireceğiz, inceleyeceğiz. Disiplinsizlik varsa tabi bunlar da hukuk çerçevesinde değerlendirilir. Şu an için söyleyebileceğimiz, merak edilecek hiçbir husus yok. Her şey kontrol altında” şeklinde konuştu.

   T1 tipi cezaevlerinde sadece adi suçlardan dolayı mahkum olmuş kişilerin kaldığını hatırlatan Vali Topaca, “Diğer siyasi suçlusu, terör suçlusu o tür bir durum yok. Tamamıyla adi suçların bulunduğu bir koğuşta yaşanan hadise. Temenni ederiz bundan sonra olmaz. Cezaevi şartları ki bu cezaevimiz Türkiye’nin en güzel cezaevlerinden, modern cezaevlerinden birisidir. Şartları da aslında oldukça iyi. Ama tabi bunlar hukuk içerisinde tutukluların da taleplerini almak devletin görevidir. Bu çerçevede onların da taleplerini alıp değerlendireceğiz. Ama şartlarla ilgili, ben daha önce de gelmiştim gerçekten pırıl pırıl, her taraf dört dörtlük. Devletimizin son zamanlarda yaptığı en önemli yatırımlar, bu alanı iyileştirme anlamında, mahkum ve tutukluların şartlarını iyileştirmesi anlamında çok böyle ileri sürülecek, şikayet edilecek hususlar da yok ama tabi işleyişle ilgili, kendi aralarındaki sorunlar, sevk isteme özellikle hastaneye sevk, kendi memleketlerine sevk gibi talepleri var. Arkadaşlarımız bunları da değerlendirecek. İnşallah önümüzdeki günlerde bunlar da sonuçlanacaktır” ifadelerini kullandı.

   Eyleme 20 civarında mahkumun katıldığını söyleyen Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Cezaevi toplamında bin 100 civarında tutuklu, mahkum kalıyor. Yangın öyle çok büyük bir şey değil. İçeride ufak bir iki parça yanık yakmışlar. Ama mahkumları veya tutukluları etkileyen, cezaevini etkileyen bir yangın falan söz konusu değil. Odanın girişinde aralardaki havalandırma bölümlerinde birkaç parça eşya yakılmış. Fena bir şey çıkmadı şeklinde söyleyebiliriz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim