• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2485.656 0.06
  • Dolar: 32.5513 0.07
  • Euro: 34.6861 -0.04

Kalın'dan 'asgari ücret' açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'asgari ücret' açıklaması.
Kalın'dan 'asgari ücret' açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kabine topantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, bir kaç gün içinde açıklanması beklenen asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Merakla beklenen 2020 yılında uygulanacak asgari ücret bu hafta belli olacak. Peki, 2020 asgari ücret tutarı ne kadar olması bekleniyor. İşte, 2020 asgari ücrette son rakamlar...

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 2019'un son Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, merakla beklenen asgari ücret hakkında açıklama yaptı.

Kalın, ''Asgari ücret konusu gündeme gelmedi. Çalışma Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Diğer tarafların da değerlendirmeleri alınmak suretiyle bir noktaya gelecek. Tabii ki Cumhurbaşkanımızın da değerlendirilmesi olacak. Herkesin kabul edeceği bir orta yol bulunması konusunda çalışma devam ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Bu hafta içinde 2020 asgari ücret tutarı belli olacak

Komsiyon, dördüncü ve son toplantısını bu hafta içinde yapacak. 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak asgari ücret bu toplantıda netleşecek.

Erdoğan asgari ücret müjdesini vermişti

Başkan Erdoğan, asgari ücretle ilgili çok önemli bir açıklama yapmıştı. Cuma günü asgari ücretle ilgili bir soruyu yanıtlayan Erdoğan, asgari ücretliye müjde vermişti.

Erdoğan, "İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Komisyonun gerçekleştireceği dördüncü ve son toplantı ise Bakanlık’ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek toplantının sonrasında 2020 yılı asgari ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

2020 asgari ücret zam oranı ne kadar olacak?

Yeni Ekonomi Programı'nda ve Merkez Bankası'nın tahminlerinde 2019 yılının enflasyon oranının yüzde 12 civarında olması bekleniyor. Bu rakamdan yola çıkılınca asgari ücretteki artışın yüzde 15 civarında olacağı beklentisi oluşuyor.

Buna göre net asgari ücret 2.323 liraya ulaşıyor. Bunun üzerine pazarlıklarla yapılacak seyyanen artışların eklendiği düşünülürse 2.500 liralık net rakam da öngörülebilir. Tabi bu rakama ulaşmak için pazarlıkların sonucunu beklemek gerekiyor.

Sendikalar talebini açıklamıştı

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK asgari ücret 2020 zammına ilişkin açıklama yapmıştı. 3 sendika 2020 yılı için asgari ücret talebini 2 bin 578 lira olduğunu duyurdular.

TÜİK'in asgari ücret önerisi

TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaşmıştı. Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim