• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2247.662 0.14
  • Dolar: 32.3335 0.07
  • Euro: 35.1788 -0.05

Kağıtsporda yeni dönem başlıyor

Kocaeli’nin sporcu fabrikası Kağıtspor’da yeni dönem başlıyor.
Kağıtsporda yeni dönem başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde pandemi sonrası geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için önemli adımlar atılıyor. Kağıtspor’da pandemi sonrası spora başlamak isteyen çocuklar için Beceri Koordinasyon ve Motorik Özellik Geliştirme grupları oluşturuluyor.

BECERİ KOORDİNASYON GRUPLARI

Büyükşehir Kağıtspor yönetimi yeni dönemde spora başlayacak genç yetenekler için teknoloji ve sporu birleştirerek Beceri Koordinasyon ve Motorik Özellik Geliştirme grupları oluşturdu. Bu grupların temel amacı, spor salonuna ilk defa gelen çocukları mental ve fiziksel olarak branşlara uygun hale getirmek ve onları en uygun oldukları branşlara yönlendirmek.

4 AŞAMADAN OLUŞACAK

İlk aşamada Büyükşehir Kağıtspor’a gelen sporcu bilgileri ile birlikte ön kayıt oluşturulacak. Her çocuk kendi yaş gruplarına göre (4-6, 7-8, 9-10, 11-14) dağılımları yapılacak. 30 kişilik yaş grubu dolduktan sonra veli ile iletişime geçilerek ilk ölçüm için uygun olan tarihlerde Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezine götürülerek fiziksel ve motorik olarak ilk ölçümleri yapılacak. Test sonrası kayıt altına alınan verilerin bir örneği de aile ile paylaşılıp ölçüm işlemi tamamlandıktan sonra çocuklar beceri koordinasyon ve motorik özellik gelişim antrenmanları için uygun olan saatlerde spor salonuna yönlendirilecek.

2. AŞAMA SALONA ADAPTASYON

2. aşamada ilk ölçümleri tamamlanmış olan çocuklar haftada 2 gün (hafta sonları) 3-4 ay sürecek olan içeriğinde, esneklik, çabukluk, patlayıcılık, dayanıklılık, hız, kuvvet ve reaksiyon gibi çalışmaları barındıran antrenmanlarla spor branşına fiziksel olarak hazır hale gelirken, aynı zamanda eğitsel oyunlarla da mental olarak sporu sevmesi ve spor salonuna adapte olması sağlanacak. Bu süreci tamamlayan veya süreci tamamlamadan fiziksel ve mental olarak hazır olduğu gözlenen çocuklar son ölçüm için Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezine yönlendirilecek.

4. AŞAMA SON ÖLÇÜM

Beceri Koordinasyon ve Motorik Özellik Gelişim Antrenmanlarını tamamlayarak son ölçüm aşamasına gelen sporcuların, ölçümleri alınarak ilk ölçümleri ile karşılaştırılacak. Yapılan son ölçüm sonuçlarına göre, farklı branşlarda uluslararası alanda başarıya ulaşmış üst düzey sporculardan alınan norm değerler ile karşılaştırılarak, çocuğa en uygun olan branşlar ortaya çıkartılacak ve sporcu ile ailesi bilgilendirilecek.

SON AŞAMA SPORA BAŞLANGIÇ

Son ölçümü tamamlayarak norm değerler doğrultusunda çocuğa uygun olan branşlar konusunda veli ile irtibata geçilerek bilgilendirme yapılacak. Veli ile koordineli bir şekilde çocuğun yapısına en yakın olan branş konusunda bir karara varıldıktan sonra, çocuğun sporcu olabilmesi için gerekli evraklar ve yönlendirmeler yapılarak çocuklar, sporcu olarak branşlaştırılmış olacaklar.

HEDEF OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRMEK

Beceri Koordinasyon ve Motorik Özellik Geliştirme grupları hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı Ali Yeşildal, “Bizim buradaki hedefimiz ülkemizin 10 sene sonraki Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek. Biz zaten Kağıtspor olarak sporda bir Türkiye markasıyız, uzun yıllar önce atılan temeller bugün Dünya ve Avrupa dereceleri olarak karşımıza çıkıyor. İnşallah bu sistem ile gelecekte çok daha başarılı sporcular yetiştirmiş ve milli takımlara kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim