• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:44Güneş 06:16Öğle 13:09İkindi 16:52Akşam 19:52Yatsı 21:18
    • 25°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 23°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2498.086 0.57
  • Dolar: 32.4993 0.29
  • Euro: 34.5477 0.15

Kadınlara Ücretsiz Taşıma

Adana’da toplu taşıma aracında şoförlük yapan iki üniversite mezunu Mesut Ceylan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle aracına binen kadınlardan ücret almadı, onlara bir de karanfil verdi.Adanalı dolm...
Kadınlara Ücretsiz Taşıma

Adana’da toplu taşıma aracında şoförlük yapan iki üniversite mezunu Mesut Ceylan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle aracına binen kadınlardan ücret almadı, onlara bir de karanfil verdi.

Adanalı dolmuş sürücüsü Mesut Ceylan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla aracına binen kadınlara sürpriz yaptı. Kadınlardan 2 lira olan dolmuş ücretini almayan Ceylan, aracına binen her kadına bir de karanfil vererek Kadınlar Günü’nü kutladı.

Aracının her tarafına şiirler ve özlü sözler yazarak müşterilerinin dikkatini çeken Ceylan, Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Turist Rehberliği ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Konaklama İşletmeciliği mezunu.

Ceylan, kadınların çok değerli varlık olduğunu söyleyerek, "Daha doğrusu onlar olmazsa bizler olmayız biz varsak onların sayesinde varız. Böyle bir güzel günde onlara ben de küçük bir güzellik yapayım istedim. Başta annem ve kız kardeşlerim olmak üzere tüm kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun. Bu benim 4-5 ay öncesi projemdi. Kadınlar ve Anneler Günü projem vardı, Kadınlar Günü geldi o projemi hayata geçirdim. Aracımda uygulamayı ben yaptım, kimseyle bir bağlantısı yok. Kendim bayan arkadaşlara böyle bir güzellik yapayım dedim. Çünkü onlar bizim için çok değerli. Çok beğeniyorlar yolcular memnun kalıyor. İnsanları mutlu etmek kadar güzel bir şey yok. Ben belki bugün 300-400 lira para kazanacağım ama kadınların yüzündeki tebessümün yanında 5 kuruş etmez. Yeter ki insanlarımız biraz mutlu olsun. Şu son zamanlarda kadın cinayetlerinden sonra kadın arkadaşlarımızı mutlu görmek, bir nebze olsun tebessüm ettiklerini görmek çok mutlu ediyor beni. Benim amacım insanları mutlu etmek para pul ikinci planda" dedi.

Ceylan, şairlerin sözlerini aracının her tarafına yazdığını belirterek şunları kaydetti:

"Bunu insanların ilgisi için yapıyorum. Gördüğünüz gibi kitaplarım da var. Sırf insanları biraz daha kitap okutmaya yönlendirmek amacım. Benimki denizde bir kum tanesidir. Ben bir kişiye kitap okumayı kazandırayım, eminim o bir kişi zamanla bin kişi olur. Böylece kitap okuma alışkanlığı kazanır. Eğitim seviyemiz de belki birazcık yükselebilir. Benim tek derdim o. İnsanlarımızın biraz daha çağdaş medeni düzeye gelmesi."

Toplu taşıma aracına binen kadınlar ise sürücünün para almayıp karanfil vermesi karşısında şaşkınlık yaşadı. Kadınlar, "Güzel olmuş farklı bir şey, müşteri açısından müşteri memnuniyeti açısından güzel olmuş, teşekkür ediyoruz. Çok şaşırdım zaten daha önceden de binmiştim, dolmuşun içindeki şiirler çok hoşuma gitmişti. Çok şaşırdım. Olan şeyler ortada zaten son günlerde. Sürücünün böyle bir şey yapması çok güzel, şaşırdım ve mutlu oldum. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim