• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9123.21 0.48
  • Altın: 2323.393 0.72
  • Dolar: 32.3527 0.06
  • Euro: 34.951 -0.31

Kadın Kongresi 8 Mart Kutlamasına Dönüştü

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 4’üncü Olağan Kadın Kolları Kongresi halaylarla yapıldı. Kongrede konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı’nın 4 mily...
Kadın Kongresi 8 Mart Kutlamasına Dönüştü

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 4’üncü Olağan Kadın Kolları Kongresi halaylarla yapıldı. Kongrede konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili Mine Lök Beyaz, AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı’nın 4 milyonu aşan üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütü olduğunu söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı 4’üncü Olağan Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Diyarbakır’daki bir otelde yapılan kongreye, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Süleyman Hamzaoğulları, Konya milletvekili Gülay Samancı, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, aday adayları Suna Kepoğlu Ataman, Melek Şahin, Tahir Bal ve çok sayıda partili katıldı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakır yaptı.

“KADIN KATLİAMLARINA SON VERİLMELİ”

Daha sonra konuşan AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti’nin bugünlere gelmesinde kadınların büyük emeğinin olduğunu vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu partiyi kurduğu günden beri özellikle kadınlara ve gençlere çok büyük önem vermiştir. Onların siyasete katılmasına çok büyük önem vermiştir. Bugün 8 Mart dünya kadınlar günü. Böylesi anlamlı bir günde kongremizi yapıyoruz. Tüm kadınlara hayırlar getirmesini diliyoruz. Ayrıca, kadın katliamlarına ve kadınların maruz kaldığı haksızlıklara son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK SİYASİ KADIN ÖRGÜTÜYÜZ”

Diyarbakır milletvekili Mine Lök Beyaz ise kongreleri partilerinin düğünleri olarak gördüklerini ifade ederek, salondaki partililere seslendi. AK Partili kadınların en büyük rakibinin kendileri olduğunu kaydeden Beyaz, şunları söyledi:

“Çünkü Ak Parti Kadın Kolları Teşkilatı 4 milyonu aşan üyesi ile dünyanın en büyük siyasi kadın örgütüdür. Bunun için de üzerimizde çok büyük bir yük var. Kendi kendimizle sürekli yarış halindeyiz ve sürekli kendimizi yenileyerek partimizi daha iyi noktalara taşıyacağız. AK Parti’nin bugünlere gelmesinde, 13 yıldır iktidar olarak kalmasında sizlerin emeği çok büyüktür. Türkiye’nin dört bir yanında ev ev, kapı kapı, sokak sokak yaptığınız çalışmalarla AK Parti büyüdü ve bu günlere geldi.”

Beyaz, daha sonra partisinin iktidarları döneminde kadınlara yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

“KADINLARIN YÜKÜNÜ AĞIRLAŞTIRIYORUZ”

Beyaz’ın ardından konuşan İl Başkanı Muhammed Dara Akar da, konuşmasını kadınlara ayırdı. Dünyada savaşları çıkaranların erkekler ancak acısını çekenin kadınlar olduğunu anlatan Akar, şunları kaydetti:

“Açlık ve yoksulluğun sebebi çoğu zaman erkeklerdir ancak acısını çeken kadınlardır ve yanlış erkek politikalarıdır. Uyuşturucu bağımlısı bir kişinin annesi ve eşinin çektiği ıstırabı hepimiz biliyoruz. Şunu ifade etmek isterim ki, dünyada ve memleketimizde kadınların çok büyük bir yükü var. Biz erkekler bu yükü hafifleteceğimize daha da ağırlaştırıyoruz. Cezaevi önünde ağlaşan, adliye koridorlarında bekleşen kadınları gördükçe içimiz sızlıyor. Ve neden diye soruyoruz. 80 yaşında çalışan kadın, cezaevlerinde ağlaşan kadınlarımız, memleket koridorlarında ıstırap çeken kadınlar varsa, biz erkekler mutlu olamayız.”

Kongre konuşmaların ardından halaylarla devam etti. Kongrede kadın kolları başkanlığına Mukaddes Evsen getirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim