• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9101.45 0.24
  • Altın: 2324.897 0.79
  • Dolar: 32.3656 0.12
  • Euro: 34.97 -0.19

İşte Avrupa Liglerinin Yayın Gelirleri

Spor Toto Süper Lig takımlarını temsil eden Kulüpler Birliği Vakfı, yayın gelirleri ve dağılımları hakkında Avrupa ligleri ile ilgili yaptığı araştırmanın detaylarını basınla paylaştı.Haliç Kongre Mer...
İşte Avrupa Liglerinin Yayın Gelirleri

Spor Toto Süper Lig takımlarını temsil eden Kulüpler Birliği Vakfı, yayın gelirleri ve dağılımları hakkında Avrupa ligleri ile ilgili yaptığı araştırmanın detaylarını basınla paylaştı.

Haliç Kongre Merkezi’nde bugün yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı yayın geliri ve sponsorluklarla ilgili yapıldı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yayın gelirleri ve diğer konuların pazarlanması için Süper Lig A.Ş.’nin kurulmasına karar verildiğini söyledi. Ayrıca açıklamada Gümüşdağ, Avrupa’nın 4 büyük liginin yayın gelirleriyle ilgili hazırlanan raporu basın mensuplarıyla paylaştı. Avrupa’da en büyük yayın gelirini 1.4 milyar Euro ile İngiltere alırken, 829 milyon Euro ile İtalya en fazla yayın geliri alan ikinci ülke oldu. Basın mensuplarıyla paylaşılan raporun detayları şu şekilde:

İNGİLTERE LİGİ 1.4 MİLYAR EURO YAYIN GELİRİNE SAHİP

Dünyaca ünlü futbolcuların ve teknik direktörlerin görev yaptığı İngiltere Premier Lig’in 1.4 milyar Euro yayın geliri bulunuyor. 1992 yılında kurulan ve ligde oynayan 20 takımın ortak olduğu şirkette bir Başkan bir CEO ve yönetim kurulu seçiliyor. Küme düşen takımlara 3 yıl boyunca paraşüt ödemesi yapılıyor. Yayın gelirlerinin yüzde 50’si 20 takıma eşit olarak bölünüyor. Gelirlerin yüzde 25’i lig sonu puan durumuna göre dağıtılırken, kalan yüzde 25’lik bölüm de yayınlanan maç sayısına göre veriliyor.

İTALYA LİGİ 829 MİLYON EURO YAYIN GELİRİNE SAHİP

Avrupa’da önemli takımlarının bulunduğu İtalya Serie A ise 829 milyon Avro gelire sahip. Burada da Serie A’da bulunan 20 takıma gelirlerin yüzde 40’ı eşit şekilde dağıtılıyor. Gelirlerin yüzde 25’i taraftar sayısına göre verilirken, yüzde 15’i son 5 sezon performansına, yüzde 10’u tarihi başarılara, yüzde 5’i geçen seneki performansına ve yüzde 5’i de takımın bulunduğu yerin nüfusuna göre dağıtılıyor.

ALMANYA LİGİ 628 MİLYON EURO YAYIN GELİRİNE SAHİP

2000 yılında şirket olarak kuruldu ve lig operasyonları, pazarlaması ve kulüplerin lisanslaması görevleri bulunuyor. Kulüpler Birliği Vakfı’nın yaptığı araştırmaya göre yayın gelirleri geçen seneye göre yüzde 52 arttı. Burada gelir son 5 sezondaki başarıya göre dağıtılıyor. Gelirin yüzde 50’si bütün kulüplere eşit olarak dağıtılıyor. Geri kalan yüzde 50’sinin 4’te 3’ü son 3 sezon baz alınarak kulüplerin başarısına göre, kalan yüzde 25’i ise kulüplerin sportif performansları sonucu aldıkları puana göre dağıtılıyor.

FRANSA LİGİ 590 MİLYON EURO YAYIN GELİRİNE SAHİP

Fransa Ligi’nin yayın hakları dağılımında yüzde 50’si eşit olarak dağıtılıyor. Yüzde 20’si TV’de yayınlanan maçlara göre dağıtılırken, yüzde 30’u ise performansa göre dağıtılıyor.

Türkiye’de ise yayıncı kuruluş tarafından yapılan toplam ödemelerin yüzde 50’si havuz sistemi aracılığıyla daha önce Türkiye 1. Ligi’nde şampiyon olmuş Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor arasında paylaştırılıyor. Sözleşme gereği, yayın bedellerinin yüzde 50’si şampiyon olan kulüplere (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray’a yüzde 13.25’şer oranında, Trabzonspor’a ise yüzde 10.25 olarak) dağıtılıyor. Kalan yüzde 50’si ise diğer 14 kulübe dağıtılıyor. Ayrıca 18 kulübün her hak edişinden yüzde 2 oranında yapılan kesintiden oluşan meblağ da 2. ve 3. lig kulüplerine ödeniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim