• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:41Güneş 07:06Öğle 13:18İkindi 16:39Akşam 19:19Yatsı 20:39
    • 14°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 10840.59 0.00
  • Altın: 3526.037 0.10
  • Dolar: 36.6716 0.02
  • Euro: 39.9227 -0.23

İşçiler 1 Mayıs’ı Tarladı Kutladı

Mersin’in Silifke ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü sendikalar alanlarda tarım işçileri ise çilek tarlasında kutladı.Öğle saatlerinde sendikalar Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikle 1...
İşçiler 1 Mayıs’ı Tarladı Kutladı

Mersin’in Silifke ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü sendikalar alanlarda tarım işçileri ise çilek tarlasında kutladı.

Öğle saatlerinde sendikalar Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlikle 1 Mayıs’ı kutladı. Silifke ilçesinde çilek hasadının başlamasıyla birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen tarım işçileri de 1 Mayıs’ı tarlada hem çilek toplayarak hem de müzik eşliğinde oynayarak kutladılar.

Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Silifke’de hasadın yoğunlaşmasıyla ilçeye geldiklerini belirten Mehmet Yıldız, "Bizim hayatımızda şartlar zor. Bizler tarım işçisi çocukları olarak dünyaya geldik. Her yıl 1 Mayıs’ta tarlada oluruz. Sabah 5’de kalkar, akşam 5’de iş bırakırız. 1 Mayıs’ın işçi bayramı olduğunu bile çoğu zaman hatırlamayız" dedi.

Tarım işçilerinden Hülya Can, hemen yanı başlarındaki deniz ve kumun tadını çıkarmak bir yana, ilkel koşullarda adeta yaşam mücadelesi verdiklerini, günün ilk ışıklarından güneşin batışına kadar günlük 25 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirterek, "1 Mayıs gelmiş kimsenin dikkatinde değil. Çalışmaktan bayram görmüyoruz" dedi.

Tarla sahibi Hasan Öz ise "Çilek zor bir ürün. Çocuktan daha çok bakmak zorunda kalıyoruz. Anaç fide getirilmediği için verim düşük. Bunun için hasat az oluyor. Hiç 1 Mayıslarda eğlenme zamanımız olmadı. Çocukluğumuzda hep olaylar olurdu. Bunun için hep bunun dışında kaldık. Hayatımız çilekle uğraşmaktan ve hep tarlada çalışmakla geçti" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim