• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2323.945 0.74
  • Dolar: 32.3564 0.10
  • Euro: 34.9234 -0.43

Her Turistten 8.9’u Kendisini İstanbul'da Güvende Hissediyor

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla, İstanbul’a gelen her 10 yabancı turistten 8.9’unun kendisini güvende hissettiğini açıkladı.
Her Turistten 8.9’u Kendisini İstanbul'da Güvende Hissediyor

- İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla, İstanbul’a gelen her 10 yabancı turistten 8.9’unun kendisini güvende hissettiğini açıkladı.

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Bahçeşehir Üniversitesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan “Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması Veri Analiz Raporu" İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan toplantıyla açıklandı.

Konya ilişkin açıklama yapan İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, yaptıkları çalışmalar ve araştırmalarla İstanbul’u en güvenli şehir haline getirmeyi hedeflediklerini belertti.

Gelen ve Giden olmak üzere 419 yabancı ülke vatandaşına Atatürk havalimanında “soru cevap" yöntemiyle yapılan araştırma sonucunda her 10 yabancıdan 8.9’unun İstanbul’da kendisini güvende hissettiği sonucuna ulaşıldığı ifade eden Soylu, güvenlik algısıyla ilgili elde edilen diğer sonuçlara göre, “Her 10 yabancıdan 7’si İstanbul’da polisi gördüğünde kendisini güvende hissediyor. Polis ile herhangi bir iletişimi bulunan 10 yabancıdan 8’i polisin performansından memnun olduğunu söylüyor. Her10 yabancıdan 9’u İstanbul’u güvenli bir şehir olması bakımından yakınlarına tavsiye edeceklerini bildirmişler ve her 10 yabancıdan 9’u İstanbul’a tekrar gelmeyi düşünüyor” dedi.

“Araştırmada gelen ve giden turistlerin İstanbul’a ilişkin güven düzeyleri değerlendirildiğinde gelen turistlerin güven algıları ile giden turistlerin güven algıları yüzde 28,7 oranında arttığı görülmüştür” diyen Soylu, “Yabancıların en yüksek tehlike olarak en çok paraları için aldatılma ya da kandırılmayı gördükleri anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.

TURİSTLER İNGİLİZCE BİLENİN AZ OLMASINDAN ŞİKAYETÇİ

Turistlerin memnuniyet ve rahatsızlıklarının da araştırıldığını belirten Soylu yapılan çalışma sonucunda, “Turistlerin memnuniyetinin en az olduğu konu İstanbul’da İngilizce bilenlerin az olması, memnun oldukları unsurların ise misafirperverlik” dedi.

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verDİ:

“İstanbul’da ileriye dönük turist geliş sayısında herhangi bir suça bağlı olarak bir azalışın olmayacağı öngörülmektedir. İstanbul kültürel mirası, tarihi yerleri ve Türk mutfağı ile uluslar arası turistleri kendisine çeken turistik bir şehirdir. Bu rapor sonucunda suçla ilintili olumsuz bir algısı bulunmamaktadır. İstanbul’da güvenlik konusu ile ilgili bir endişesi bulunmayan turistlerin tamamına yakını tekrar İstanbul’a gelmek istediklerini ve İstanbul’u yakın çevrelerine tavsiye edeceklerini belirtmişlerdir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim