• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2306.238 1.33
  • Dolar: 32.3412 0.29
  • Euro: 35.092 0.02

Ellibeş, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ekonomideki gelişmeler üzerine değerlendirme yaptı.
Ellibeş, ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş,  il ve ilçe danışma meclislerinin ardından 472 mahalle başkanıyla bir araya geldi. İlçe ziyaretleriyle teşkilat çalışmalarına devam eden Ellibeş, bir yandan da konuklarını ağırlıyor. Ellibeş’i önceki ATİK, Caferi Vakfı, Anadolu İlleri Derneği, Gölcük Kent Konseyi, Diyanet-Sen gibi çeşitli dernek ve kuruluşlar ziyaret etti. Dün de Sakarya'dan Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ile Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ziyarete geldi. Halkla güçlü bir gönül bağı kurduklarını ve bu bağın sonsuza kadar devamı için çalıştıklarını belirten Ellibeş, son ekonomik gelişmeler hakkında da açıklama yaptı. 

"YAPICI OLMAK YERİNE"
Doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki mecburi artışlar üzerinden Türkiye ekonomisini zayıf göstermenin doğru olmadığını ifade eden Ellibeş şunları söyledi; “Osmanlı Maarif Nazırı Emrullah Efendi’nin kendi zamanında tarihe geçen ‘-Şu mektepler olmasa maarifi (Milli Eğitimi) ne güzel yönetirim’ esprisi maalesef günümüzde gerçek anlamıyla muhalefet tarafından ekonomik gelişmelerle ilgili kullanılıyor. Ekonomide yaşananan bazı gelişmelerin hemen ardından ortaya gerçekçi veriler koyup, yapıcı olmak yerine; seçim yapmasaydınız, yol yapmasaydınız, özelleştirme yapmasaydınız deniyor.”

"ÇOK ŞÜKÜR BÜYÜK KRİZLER YAŞAMIYOR"
Muhalefete göre devlet hiç risk almayıp, kendini yenilemekle uğraşmasa, yatırımlar yapmasa ekonomi de, millet de refah içinde olacak. Oysa geçmişte bu gibi yaklaşımların ekonomimizi ne hale getirdiği çok açık şekilde bilinmektedir. Masaya fırlatılan bir anayasa kitapçığı yüzünden borsanın tepetaklak olduğunu, doların, faizin fırlayıp gizli zenginler yarattığını hiçbirimiz unutmadık. Bugün dünyanın birçok yerinde ekonomik buhranlar yaşanırken, hemen yanı başımızda savaşlar, göçler olurken Türkiye ekonomisinde çok şükür ki, ne çok büyük krizler yaşanıyor, ne de ülke batma noktasına geliyor.

"İSTİYORLAR Kİ ESKİYE DÖNELİM"
Elbette dünyada yaşanan bu krizlerin ve özellikle enerji kaynaklı sıkıntıların ülkemize de bazı olumsuz etkileri oluyor. Ancak bu krizlere rağmen AK Parti, kapalı kapılar ardında IMF ile kredi pazarlıklarına girmiyor. Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenlere itibar etmiyor. Bugün ekonomik veriler ortada. Geçen yılın aynı dönemine göre bu krzilere rağmen küçük de olsa ihracat artışı olması, özellikle bunun savunma sanayiindeki yatırımlarla gerçekleşmesi göğsümüzü kabatıyor. Bununla birlikte enflasyon ve faizler düşmekte, cari açığımız azalmaktadır. Taşıt ve konut faizleri düşmüş, enflasyon tek haneli rakamlara gerilemiştir. Hiçbirşey yapmadan, kaynakları tüketip, sürekli dışarıdan borç almak yoluyla ekonomi yönetmek olmaz. İstiyorlar ki, eskiye dönelim. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Her yönüyle kalkınmış ve dünyada söz sahibi bir Türkiye için çok çalışmayı sürdüreceğiz”.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim