• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 16°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2308.788 1.45
  • Dolar: 32.311 0.31
  • Euro: 35.0346 -0.12

Ege’de 18 Yıl Önce Düşen Savaş Uçağına Yunanistan’dan Gelen Teklife Ailenin Avukatından Yanıt Geldi:

Ege’de 18 yıl önce düşen F-16'daki şehit pilotun ailesinin avukatı Mehmet Emin Keleş, naaşın çıkarılması için Yunanistan’dan uzatılan zeytin dalının reddedilmemesi gerektiğini söyledi.
Ege’de 18 Yıl Önce Düşen Savaş Uçağına Yunanistan’dan Gelen Teklife Ailenin Avukatından Yanıt Geldi:

- Ege’de 18 yıl önce düşen F-16'daki şehit pilotun ailesinin avukatı Mehmet Emin Keleş, naaşın çıkarılması için Yunanistan’dan uzatılan zeytin dalının reddedilmemesi gerektiğini söyledi.

geç kalındığını vurgulayarak, “Yunanistan o zaman hiçbir şekilde soruşturma bile yapmadı. Yıllar sonra böyle bir davranış sergilenmesi sevindirici olmakla birlikte çok da doğru değil. Ancak yine de uzatılan zeytin dalı reddedilmemeli” dedi. Keleş, Yunanistan’dan yıllar sonra gelen bu açıklamada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimlerinin de etkili olduğunu ifade etti.

Yunanistan, Dış İşleri Bakanlığı Sözcüsü Konstandinos Kutras, 8 Ekim 1996’da Ege’de bir "it dalaşı" sırasında şehit düşen Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın naaşının çıkarılması çalışmalarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını açıklamasına acılı ailenin Avukatı Nail Mehmet Emin Keleş, “Yunanistan’dan yıllar sonra gelen bu açıklama bizi mutlu etti. Bunlar sevindirici gelişmelerdir. Geç de olsa 20 yıla yakın süreç geçti böyle girişim sevindiriyor. Ancak enkaza ulaşılması konusunda, cesedin bulunması konusunda kaygı taşıyoruz. Elbette umutlarımız hiçbir zaman tükenmedi” dedi.

“3 TÜRK GEMİSİ SAKIZ ADASINDA”

Avukat Keleş Ege’de düşen uçağa Yunanistan’ın sebebiyet verdiğini savunarak, “Kesinlikle bir savaş hali olmadan bir insanın hayatına son verilemez. Olaydan sonra Yunanistan bu konuda soruşturma bile yapmadı. Olay neden oldu, kim sebebiyet verdi sormadılar bile. Yıllar sonra böyle bir davranış sergilenmesi sevindirici olmakla birlikte çok da doğru değil. En azından şimdiye kadar somut bir karar verilmeliydi. Ancak yine de değerlendirilmelidir ki zaten en iyi karar verilir. Çünkü aile bir an önce şehitlerinin naaşına ulaşmak istiyor. En azından şehitlerinin geleneklerine göre gömülmesini istiyorlar. Ve en çok da başında dua etmeyi arzuluyorlar. Biz sabırsızlıkla bekliyoruz, umarım bulunur. Zaten şu anda aldığım bilgiye göre Sakız Adası civarında 3 Türk gemisi denizin 400 metre derinliğinde arama yapıyor” diye konuştu.

“BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI’NIN GİRİŞİMLERİ ETKİLİ”

Yunanistan’ın yıllar sonra böyle bir karar vermesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün girişimlerinin de etkili olduğunu aktaran Keleş, “Son 2 yılda çok ciddi girişimler oldu. Kızı Evrim Erdoğan’ın ‘Şehidimize sahip çıkalım’ başlığı altında yaptığı ve geniş yankı bulan imza kampanyası vardı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Genelkurmay Başkanlığı’na talimat vermesi de olumlu bir gelişmeydi. Açıkçası bizim taraf aramaya başladıktan sonra Yunanistan’dan da böyle bir teklif geldiğini söyleyebiliriz. Sonuçta bu bölge uluslararası sulardır” şeklinde konuştu.

“ATİNA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA BAŞVURDUK”

Keleş, hukuki olarak yaklaşık 3 ay önce Atina Cumhuriyet Başsavcılığı’na olayda kusuru bulunan kişiler ve kurumlarla ilgili suç duyurusunda bulunarak başvurduklarını ve sonuç beklediklerini sözlerine ekledi.

1996’DAN BERİ KAYIP

Balıkesir Ana Jet Üssü'nden 8 Ekim 1996'da kalkan F-16 uçağı, Ege Denizi'nde Sakız Adası civarında eğitim uçuşu yaptığı sırada düşmüştü. Uçaktaki Pilot Yarbay Osman Çiçekli ağır yaralı kurtulmuş, diğer pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan ise şehit olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim