• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Darıca’da 112 Kilodan 87 Kiloya Sağlıklı Bir Şekilde Ulaştı

Kocaeli’ de tüm İlçe Sağlık Müdürlüklerinde diyetisyenler tarafından beslenme danışmanlığı hizmeti veriliyor.
Darıca’da 112 Kilodan 87 Kiloya Sağlıklı Bir Şekilde Ulaştı

Diyetisyenlerle beraber psikologlar tarafından da sağlıksız beslenmeye neden olan davranış alışkanlıklarını değiştirmek için grup eğitimi çalışmaları yürütülüyor. Ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezlerinde fizyoterapistler tarafından danışanlara özel fiziksel aktivite programları da düzenleniyor.

Yakın zamanda Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvuran Eren Akyıldız (19) 5 ay gibi kısa bir sürede 25 kilo vermeyi başardı. Akyıldız,  Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli diyetisyenler Pınar Kılıçsokan ve Süleyman Kılıç’ın gözetim ve kontrolünde gerçekleştirilen diyet ve danışmanlık hizmetleri sayesinde 112 kilodan 87 kiloya sağlıklı bir şekilde ulaştı.

img-20190717-wa0023.jpg

ARTIK ÇOK MUTLUYUM

Gittiği aile hekiminde kan tahlillerinin çok yüksek çıktığını ve diyetisyene yönlendirildiğini söyleyen Eren Akyıldız “Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü beslenme ve obezite danışmanlığı bölümüne başvurdum. Görevli diyetisyenler tarafından bana uygun diyet listesi hazırlandı ve günde 50 dakika spor yapmaya başladım. Aynı zamanda beslenmeme dikkat etmem söylendi.  Söylenenlere uyarak 5 ay gibi bir sürede 25 kilo vermeyi başardım. Daha önce fotoğraf çekilmek ve dışarıya çıkmak istemiyordum, sürekli uyumak istiyordum. Kilo verdikçe bunların hepsinden kurtuldum. Artık kendimi çok daha iyi hissediyorum ve çok mutluyum.  Yakınlarım ve çevremden çok olumlu tepkiler aldım ve bu beni daha da motive ediyor” dedi.

SAĞLIK PROBLEMLERİ DE BULUNUYORDU

Eren’in kendilerine ilk başvurduğunda 112 kilo civarında olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Pınar Kılıçsokan “Eren’i yaklaşık 5 aydır takip ediyoruz. İlk başvurduğunda kilosunun yanında sağlık problemleri de bulunuyordu. Takip ve programlarımız sonucunda insülin değeri ve beden kitle endeksi normale çok yaklaştı. İki ay sonra normal değerlere ulaşmayı amaçlıyoruz. Daha sonra ise bir koruma programı ile takibimize devam edeceğiz” dedi.

AMAÇ “SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI EDİNDİRMEK”

Kişilerin kan sonuçları, yaş, boy, cinsiyet ve kilosuna göre diyet listeleri oluşturulduğunu aktaran Diyetisyen Süleyman Kılıç “Amacımız öncelikle sağlıklı beslenme alışkanlığı edindirmek. Darıca’daki bütün vatandaşlarımıza ulaşmak ve daha sağlıklı ve daha fit bir ilçe hedefine ulaşmak istiyoruz. Darıca da çok güzel bir sahil imkanımız var. Vatandaşlarımıza bol bol yürüyüş yapmalarını ve havaların ısınmasıyla birlikte artan su ihtiyacını gidermek adına her gün 3 litre su içmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak sağlıkla ilgili birçok alanda çalışmalarının devam ettiğini ifade eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu “Kurumumuzda iki diyetisyen ve bir psikolog arkadaşımız obezite ve sağlıklı yaşam biriminde vatandaşlarımıza hizmet veriyor.  Başvuran hastalarımızın eğitim çalışmaları ve tedavileri düzenleniyor. Özellikle hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme konularında bir kültür oluşturmak istiyoruz.  Yaklaşık olarak iki yıldır çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı Sağlık Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak sunulan bu hizmetlerden yararlanmaları için ilçe sağlık müdürlüklerine bekliyoruz” dedi.

img-20190717-wa0020-(1).jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim