• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9084.03 0.04
  • Altın: 2325.5 0.81
  • Dolar: 32.3723 0.15
  • Euro: 35.0056 -0.08

Danıştay Saldırısı Sanığı Yeniden Yargılanmak İstiyor

Ergenekon davası sanıklarından Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan, yeniden yargılama ve tahliye talebinde bulundu. Arslan, Ergenekon’da kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmayı ge...
Danıştay Saldırısı Sanığı Yeniden Yargılanmak İstiyor

Ergenekon davası sanıklarından Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan, yeniden yargılama ve tahliye talebinde bulundu. Arslan, Ergenekon’da kumpas kurulduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmayı gerekçe göstererek Yargıtay’a üç ayrı dilekçe gönderdi.

Ergenekon davasında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 90 yıl hapis cezasına çarptırılan Alparslan Arslan, avukatı Oğuz Kayıran aracılığıyla Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’ne üç ayrı dilekçe gönderdi. Yargılanmanın yenilenmesinin talep edildiği dilekçede, dava konusu belgelerin sahteliğinin tartışıldığına değinildi. Avukat Kayıran tarafından hazırlanan dilekçede, Ergenekon davasına bakan hakimler hakkında şikayette bulunulduğu ve bu nedenlerle kumpas soruşturması başlatıldığı belirtildi. Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutuklulukla ilgili verdiği kararın hatırlatıldığı dilekçede, Arslan’ın 8 yıl 10 aydır tutuklu olduğu, son düzenleme ile CMK’ya göre tutukluluğun zorunlu hallerde en fazla 5 yıl olabileceği kaydedildi.

Müvekkili Arslan’ın delilleri karartma imkanı ve ihtimalinin kalmadığını belirten avukat Kayıran, Ergenekon davasında Arslan’dan daha fazla ceza alan sanıkların 5 yıllık süreyi doldurmamalarına rağmen bir yıl önce tahliye edildiğine, bunun hukukun üstünlüğüne dayalı bir hukuk düzeni ile izah edilemeyeceğine değindi. Avukat Kayıran tarafından Yargıtay’a gönderilen bir diğer dilekçede ise Ergenekon kararının bozulması ve yerel mahkemede duruşmanın yeniden görülmesi talep edilerek, “Kararın bozulması ve dosyanın yeni mahkemesi İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden açılması gerekmektedir” denildi.

Ergenekon sanıkları, AYM’nin hak ihlali kararından sonra tahliye edilmişti. Ergenekon davasında tutuklu bulunan Alparslan Arslan uzun tutukluluk süresini düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından tahliye talebinde bulunmuş ve mahkemece tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmişti. Hakkında mahkeme heyetine hakaretten aldığı farklı hapsi cezaları bulunan Arslan cezaevinden çıkamamıştı. Aslan hakkında tahliye kararı verilmesine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz ederek, Arslan’ın Ergenekon davası kapsamında 5 yıllık tutukluluk süresini doldurmadığını ve dava kapsamında tutuklu kaldığını belirtmiş, yeniden tutuklanmasını talep etmişti. Savcılığın talebini değerlendiren İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, verdiği tahliye kararını kaldırarak Arslan’ın yeniden tutuklamasına karar vermişti. İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, oy birliğiyle kabul kararı vermişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim