• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9659.17 1.41
  • Altın: 2495.132 0.45
  • Dolar: 32.5872 0.10
  • Euro: 34.8467 0.24

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kent gezileri kapsamında geldiği Kütahya’da, Başbakanın cumhurbaşkanı, kendisinin de başbakan olacağı yönündeki tahminlere ilişkin, "Ben bunun demokrasiye yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim" açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kent gezileri kapsamında geldiği Kütahya’da, Başbakanın cumhurbaşkanı, kendisinin de başbakan olacağı yönündeki tahminlere ilişkin, "Ben bunun demokrasiye yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim" açıklamasını yaptı.

Valilik önünde Kütahya Mehter Takımı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Gül, burada halkı selamlayarak vatandaşlara hitap etti.

Vali Şerif Yılmaz’ı makamında ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, mahalli seçimler bittikten sonra gündemimizdeki konunun cumhurbaşkanlığı seçimleri olacağının gayet açık olduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye gibi açık bir toplumun olduğu, herkesin katılımcı bir şekilde görüşlerini ifade ettiği bir ülkede bunu tartışmaktan da tabii bir şey olamaz. Onu ben geçen senelerde, 'Artık gündemimizdeki konu budur, konuşulacaktır' dediğimde çeşitli vesilelerle de bu tip sorulara cevaplar verdim. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sürecin nasıl olacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından da duyuruldu. Dolayısıyla takvim de bilinmekte” dedi.

“HERHANGİ BİR BELİRSİZLİK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nezih bir ortamda geçeceğine inandığını aktaran Gül, “Ama önce şunu söylemek isterim. Ben bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminin gayet nezih bir şekilde neticeleneceğine ve seçim sürecinin olacağına inanıyorum çünkü eskiden yaşadığımız krizler, tartışmalar, bunlar olmayacaktır. Herhangi bir belirsizlik de söz konusu değildir. Onun için herhangi bir siyasi risk yüklenmesin ülkenin üstüne. Bu anlamda herkes işinde gücünde, sakin olsun diyorum. Diğer yandan tabii ki nihayette adaylar çıkacaktır. Bunlar da önümüzdeki günlerde belli olur. Sayın Başbakan ve benimle ilgili konular söz konusu olduğunda bir araya gelip bunları konuşacağımızı, görüşeceğimizi zaten söyledik. Gördüğünüz gibi çeşitli istişareler, çeşitli temayül çalışmaları hep yapılıyor. Bunlar hep seçimlerden önce, kararlar verilmeden önce yapılan şeylerdir. Biz de bir araya geldiğimizde bunlar neticelendireceğiz” şeklinde konuştu.

“GELECEKLE İLGİLİ SİYASET PLANIMIN OLMADIĞINI DA BURADA PAYLAŞMAK İSTERİM”

Gelecekte siyasi planının olmadığını açıklayan Gül, “Tabii ki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili adaylar netleştikten sonra başka bir süreç başlayacaktır. Bu vesileyle şunu da söylemek isterim. Görüyorum birçok tartışmalar oluyor. Birçok spekülasyonlar falan oluyor. Ben devletin bütün kademelerinde milletimize hizmet ettim ve büyük bir şerefle bu görevleri yerine getirdim. Tabii ki bundan büyük bir mutluluk da söz konusu olamaz. Bugünkü şartlar çerçevesinde benim gelecekle ilgili siyaset planımın olmadığını da burada paylaşmak isterim çünkü bakıyorum çok spekülasyonlar, çok şeyler söyleniyor. Bunlar günü geldikçe daha çok konuşulacaktır, tartışılacaktır ama bunun da bilinmesini doğrusu arzu ederdim” diye konuştu.

“DEMOKRASİYE YAKIŞAN BİR UYGULAMA OLDUĞU KANAATİNDE DEĞİLİM”

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı koltuğunda, kendisinin başbakanlık koltuğunda olacağı söylentilerini de değerlendiren Gül, “Ben bunun demokrasiye yakışan bir uygulama olduğu kanaatinde değilim. Bugünkü şartlarda gelecekle ilgili düşüncemi söylemiş oldum” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Şu ana kadar yaptığınız açıklamalarınız köşke yeniden aday olacağınızın işareti mi?” sorusunu ise Gül, “Onu da açık bir şekilde söyledim. Tabii cumhurbaşkanı olduğum için bazı konuları açık konuşmak beni sınırlıyor ama şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş veya cumhurbaşkanı olmuş bir insan değilim. Dolayısıyla muhakkak bunu arkadaşlarımızla konuşacağımızı, tartışacağımızı ve neticede hep birlikte karara varacağımızı, bunu da kendi aramızda halledeceğimizi söyledim. Dediğim gibi bunlar gayet şeffaf olan konular. Türkiye yeterince olgun bir ülke. Biz de yeteri kadar olgunuz. Onun için Türkiye’nin geleceği daima parlak olacaktır” diye cevapladı.

Gül, sendikaların 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istemeleriyle ilgili bir soruya ise, “Bunlar idari konular olduğu için kararlar o çerçeve içerisinde verilecektir” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, valiliğin ardından Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu ziyaret etmek için ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim