• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Chp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi'nde "Ermeni Soykırımı" karar tasarısının oy çokluğuyla kabul edilmesi ile ilgili olarak, Türkiye-ABD ilişkilerinin son dönemlerdeki kırılganlığına dikkat çekerek, Türkiye’y
Chp Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu:

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Senatosu'nun Dış İlişkiler Komitesi'nde "Ermeni Soykırımı" karar tasarısının oy çokluğuyla kabul edilmesi ile ilgili olarak, Türkiye-ABD ilişkilerinin son dönemlerdeki kırılganlığına dikkat çekerek, Türkiye’yi zor bir dönemin beklediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmelere ilişkin görüşlerini açıkladı. Suriye ve Ukrayna’da yaşanan gelişmelere değinen Faruk Loğoğlu, Türkiye’nin dış politikasını eleştirdi.

Suriye’deki büyük kimyasal saldırının Suriye rejimi tarafından değil, Türkiye’nin de dahil olduğu çevreler tarafından gerçekleştirildiği yönünde iddialar ortaya atıldığını ve bu iddiaların yalanlandığını hatırlattı. Bu iddiaları ortaya atanların ileri sürdükleri belge ve bilgilerin yabana atılacak cinsten olmadığını ifade eden Loğoğlu, “AK Parti iktidarının Suriye konusunda daha şeffaf olması, daha inandırıcı olması gerekiyor. Kimyasal silahların hangi şartlarda, kimler tarafından, nasıl kullanıldığının Türk hükümetinin elinde olup da şimdiye kadar açıklamadığı bilgiler varsa hem dünya kamuoyunu tatmin bakımından hem de Türk kamuoyunun zihnindeki şüpheleri gidermek bakımından yararlı olur” diye konuştu.

ABD Kongresi’nde senato kanadının kabul ettiği Ermeni karar tasarısının Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edildiğini hatırlatan Loğoğlu, bu kararın uzun bir aradan sonra senato kanadında ilk defa kabul edilen bir karar olduğunu söyledi. Yönetimin kongre üzerinde eskisi kadar telkin edici, baskı icra etmeye yönelik bir tavır içinde olmayabileceğine dair işaretler olduğunu kaydeden Loğoğlu, “Bir defa Türkiye-ABD ilişkilerinde bölgesel konular itibariyle sıkıntılar var. Türkiye içindeki demokrasi, temel özgürlükler, ifade özgürlüğü, yargı bağımsızlığı yönünde giderek biriken ve Amerikan yönetimini rahatsız eden sıkıntılar var. İsrail nedeniyle Yahudi lobisinin yanımızda yer almaması gibi bir durum var. Ermeni soykırımı iddialarının 100. Yılı yaklaşırken Ermeniler özellikle Amerika’da var güçlerini kullanarak senato ve temsilciler meclisinin müşterek kararını çıkartmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklar. Önümüzde zor bir dönem bekliyor bizi. Biz 2015 yılının bir kırılma noktası değil, buluşma noktası olmasını tercih ederiz. Ne Ermeniler kendi iddialarını bize kabul ettirecekler ne de bizim görüşümüzü Ermeniler kabul etmeyeceğine göre o zaman ortak bir noktada buluşmak için 2015 yılını yaratıcı bir şekilde değerlendirmek daha doğru olur” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim